NEVEROVATNE FOTOGRAFIJE SA ŠRI LANKE: More demonstranata opkolilo rezidenciju predsednika

Novosti online

09. 07. 2022. u 14:00

VIŠE hiljada demonstranata u prestonici Šri Lanke Kolombu probilo je danas policijske barikade i ušlo u predsednikovu zvaničnu rezidenciju.

НЕВЕРОВАТНЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА ШРИ ЛАНКЕ: Море демонстраната опколило резиденцију председника

Foto: Tanjug

Deo demonstranata upao je u predsedničku palatu u glavnom gradu Šri Lanke Kolombu, dok je napolju više od 100.000 demonstranata sa više strana okružilo rezidenciju. Oni traže ostavku predsednika Gotabaje Rajapaksu zbog njegovog katastrofalnog suočavanja sa ekonomskom krizom.

Neki demonstranti, noseći šlemove i držeći zastave Šri Lanke, upali su u rezidenciju predsednika, prenosi Rojters, pozivajući se na lokalni kanal Njuz frst.

Na državnoj televiziji emitovan je snimak demonstranata koji ulaze u predsedničku rezidenciju, pošto su probili policijske kordone.

Dva izvora iz Ministarstva odbrane navela su britanskoj agenciji da je predsednik Gotabaja Radžapaksa u petak uklonjen iz službenih prostorija zbog svoje bezbednosti.

Najmanje 21 osoba, uključujući dvoje policajaca, povređena je i hospitalizovana u tekućim protestima, navodi Rojters.

Država od 22 miliona ljudi bori se sa ozbiljnom nestašicom deviza koja je ograničila osnovni uvoz goriva, hrane i lekova, gurnuvši je u najgoru ekonomsku krizu od sticanja nezavisnosti 1948. godine.

Mnogi za to okrivljuju predsednika Gotabaju Radžapaksu, a uglavnom mirni protesti traju od marta ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri