DESANT REČNE FLOTILE: Sava je savladana! (FOTO)

Novosti online

21. 03. 2022. u 21:11

U KASARNI „Mačvanski partizanski odred“ i na delu Save kod Šapca realizovana je redovna kondiciona obuka pripadnika Prvog pontonirskog bataljona iz sastava Rečne flotile.

ДЕСАНТ РЕЧНЕ ФЛОТИЛЕ: Сава је савладана! (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Tokom višednevnog osposobljavanja profesionalni sastav jedinice amfibijske specijalnosti realizovao je taktičke radnje i postupke prilikom savlađivanja vodene prepreke na uspostavljenom desantnom mestu prelaska.

U zahvatu reke, uvežbavani su bezbedan i pravilan utovar sredstava na amfibijske transportere, otklanjanje otkaza i zastoja na sredstvima i plovidba transporterom u različitim uslovima, uz primenu mera maskiranja i neposredne zaštite jedinice. U okviru obuke, realizovana je i provera osposobljenosti i ocenjivanje posluga amfibijskih transportera za izvršavanje zadataka u skladu sa namenom jedinice.

Rezultati ostvareni na obuci i tokom provere pokazuju da su pripadnici Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile u potpunosti osposobljeni za pružanje podrške borbenim jedinicama Kopnene vojske u operacijama u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati