NA DNU PRTLJAŽNIKA JAPANSKA KATANA: Pogledajte arsenal hladnog oružja koje su carinici pronašli u automobilu Bugarina (FOTO)

Tanjug

26. 01. 2022. u 19:39

CARINICI su u saradnji sa policijom juče na graničnom prelazu Bajmok sprečili pokušaj krijumčarenja hladnog oružja četiri noža, jedne sekirice i katane, tradicionalnog japanskog mača.

НА ДНУ ПРТЉАЖНИКА ЈАПАНСКА КАТАНА: Погледајте арсенал хладног оружја које су цариници пронашли у аутомобилу Бугарина (ФОТО)

Foto: Uprava carina

Navedeno hladno oružje pronađeno je detaljnom kontrolom prtljažnika automobila ''sitroen ksara'' kojim je sam putovao jedan bugarski državljanin.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, odgovorio je odrično, ali je potom usledio detaljan pregled tokom koga su njegove reči demantovane.

Naime, carinici su na dnu prtljažnika, ispod prtljaga, pronašli tekstilnu futrolu punu hladnog oružja za koje je putnik rekao da nije znao da treba da ga prijavi.

U futroli su bila četiri noža sa sečivima dugim od 5 do 21 cm, sekirica "Roson", ali i jedna tradicionalna japanska katana čije sečivo je dugo čak 60 cm.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NOVE IGRE ZA NOVE POBEDE: Nikad veća ponuda za Rolan Garos i mečeve Novaka Đokovića