OBORILI SVE REKORDE: Volonteri Crvenog krsta u Zrenjaninu su prošle godine na terenu proveli 54 hiljade sati (FOTO)

B. GRUJIĆ

04. 01. 2022. u 20:53

VOLONTERI Crvenog krsta u Zrenjaninu, tokom protekle godine, oborili su sve rekorde.

ОБОРИЛИ СВЕ РЕКОРДЕ: Волонтери Црвеног крста у Зрењанину су прошле године на терену провели 54 хиљаде сати (ФОТО)

Crveni krst Zrenjanin

Na terenu su proveli ukupno 54 hiljade sati, što je duplo više nego u 2020. godini.

- Podrška zdravstvenom sistemu u sprovođenju masovne vakcinacije bila je jedna od najbitnijih aktivnosti, ali se nije zaostajalo ni u ostalim akcijama koje su naša zakonska i programska obaveza - kaže Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta u Zrenjaninu, uz napomenu da je u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, Crveni krst Zrenjanina, organizovao i sproveo 37 redovnih i 11 vanrednih akcija dobrovoljnog davanja krvi, na koje se odazvalo više od 2.200 davalaca i prikupljeno je 1.963 jedinice krvi.

Tokom protekle 2021. godine u Narodnoj kuhinji, koja funkcioniše u okviru Crvenog krsta, podeljeno je 66.548 toplih obroka. Svakog radnog dana 262 korisnika je dobijalo topli obrok i konzervirane namirnice za dane vikenda. Osim na distributivnom punktu u zgradi Crvenog krsta u Zrenjaninu, podela paketa hrane i proizvoda za održavanje higijene socijalno ugroženima organizovana je i u naseljenim mestima, pa je tako uručeno 256.623 kg humanitarne pomoći.

- Sve ove i brojne druge akcije, osim nas zaposlenih, sprovelo je 117 mladih i oko 150 starijih volontera - dodaje Aleksandra Tanasijević, ponosna na činjenicu da se Crvenom krstu, priključilo 48 novih, mladih volontera i da je sprovedeno njihovih 25 obuka, četiri kampa, a edukovani volonteri su realizovali 280 vršnjačkih edukacija u osnovnim i srednjim školama u Zrenjaninu.

Tokom akcije Jedan paketić, mnogo ljubavi, prikupljeno je više od 600 novogodišnjih i božićnih paketića, za decu korisnike Narodne kuhinje, Dnevnog centra Alterntiva, Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Suncokret iz Zrenjanina i decu koja dane provode u Sigurnoj kući i na lečenju na Odeljenju pedijatrije zrenjaninske bolnice.

Najmlađa 13, najstarija volonterka 80 godina

Najmlađa volonterka Crvenog krsta u Zrenjaninu je trinaestogodišnja Milica Cvetić, dok najstarija Marija Nađ, ima punih 80 godina.

BONUS VIDEO - HIT SNIMAK IZ BEOGRADA: Devojka zarobljena u ljuljašci, vatrogasci je oslobađali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!