Kreirajte svoju oazu za čitanje

Promo

30. 03. 2022. u 15:28

Ukoliko ste ljubitelj čitanja sigurno da bi vam značilo da za te, vama posebne, trenutke imate izdvojen deo u svom domu.

Креирајте своју оазу за читање

Foto: Promo

Najbolje je ovakvoj aktivnosti pokloniti čitavu prostoriju, poput kućne biblioteke, ali je to često neizvodljivo zbog nedostatka prostora. Ono što sasvim sigurno možete da uradite je da kreirate svoj kutak za čitanje u okviru nekog većeg ambijenta, a evo i inspiracije za to.

Deo vašeg kutka može biti otvorena polica MAURO (MXXR431) na koju ćete postaviti knjige koje će biti uvek spremne za čitanje. Stolicu ili fotelju u okviru kutka dekorišite jastučetom koje svojom bojom može uneti potrebnu dinamiku, a sasvim sigurno će doprineti i dodatnoj udobnosti. Pravi stilski i moderan detalj u enterijeru je fotelja CUBA, koja će svojim atraktivnim, savremenim dizajnom i udobnošću upotpuniti ambijent i u estetskom i u praktičnom smislu. Štof fotelje možete izabrati po štof karti, a izbor dezena je veoma raznolik.

Foto: Promo

 

Okretanje stranica vašeg omiljenog romana biće još prijatnije uz meko ćebe i šoljicu kafe ili čaja pored vas.

Ukoliko kutak za čitanje kreirate na maloj površini, na primer u delu veće prostorije, pored prozora, vodite računa o pozicioniranju nameštaja za sedenje, ali i o pozicioniranju police za knjige. Ukoliko njom ne želite da pregradite deo prostora, možete je staviti pored zida. To mogu biti i dve police, ukoliko se za tim pokaže potreba. Manju uvek možete koristiti za dekoraciju, lampu ili bilo šta drugo što želite da vam bude pri ruci.

Fotelja LISA formom koja prati položaj vašeg tela doprinosi potpunom osećaju udobnosti i komfora, a mogućnost izbora boje njenog štofa takođe je jako važna, jer će jedino u boji koja vam potpuno prija fotelja imati pravu ulogu u ovom kutku. Police VKS-80061 VKS-80058 unose jedinstvenu estetiku u koncept životnog prostora zahvaljujući efektnom spoju polica u dekoru drveta i metalne konstrukcije.

Foto: Promo

 

Kutak za čitanje lako možete vizuelno odvojiti od ostatka životnog prostora, koristeći tapete sa geometrijskom šarom koje će akcentovati deo zida. Dodajte udobnu fotelju i lampu i dobićete savršeno mesto gde možete da uživate u svojoj omiljenoj aktivnosti.

Udobna i mekana fotelja JOY naglasiće komfor prostora u kome se nalazi. Adekvatan klub sto je veoma praktičan komad, na koji možete odložiti svoje osveženje, a sjajan izbor je klub sto VKCT 50132 u kombinaciji drvo dekora i metala. Neizostavan deo kutka za čitanje je svakako polica, a otvorena polica VKS-80061 odlično će se uklopiti uz ove komade.

Foto: Promo

 

Čitanju u društvu sa dragom osobom je zaista nešto posebno, pa dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da kreirate kutak za dvoje, za koji su idealan spoj dve fotelje BARSELONA, koje možete birati u tri različita dezena. Ovo rešenje zahteva malo više prostora, ali ovakav kutak neće biti samo mesto za čitanje, već i za momente razgovora i uživanja. Polica za knjige MAURO u beton dekoru odličan je kontrast zemljanim tonovima predloženog ambijenta, dok pleteni taburei mogu biti odlična potpora pri sedenju ukoliko imate potrebu da ispravite noge.

Verujemo da smo vas inspirisali da se posvetite kreiranju svog kutka za čitanje, koji će postati vaša oaza u domu i priuštiti vam divne trenutke opuštanja i potpunog uživanja u omiljenim knjigama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna