NEOPHODNA ULAGANJA DA MLADI OSTANU U SELU: Krkobabić razgovarao sa nadbiskupom Stanislavom Hočevarom

B.Ca

06. 05. 2021. u 18:06

MINISTAR za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas, u razgovoru sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom, da je borba da mladi ostanu u selima Srbije, mlade neoohodna bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost. Kako je rekao, to se neće postići ni molbom ni dekretom, već konkretnom ponudom, a da država mora da izdvoji velika sredstva za to.

НЕОПХОДНА УЛАГАЊА ДА МЛАДИ ОСТАНУ У СЕЛУ: Кркобабић разговарао са надбискупом Станиславом Хочеваром

Milan Krkobabić / Foto Tanjug


Hočevar, koji je i predsednik humanitarne organizacije Karitas Srbija, ocenio je da programe Ministarstva za brigu o selu kao svestrani integralni pristup pomoći seoskom stanovništvu i naglasio da je veoma važno da stanovništvo u selima, posebno starije, koje nije toliko obavešteno, dobije sve informacije i mogućnosti da koristi državne programe.
aU saopštenju Ministarstva za brigu o selu se navodi da su teme današnjeg, prvog radnog sastanka predstavnika Ministarstva i humanitarne organizacije Karitas, bile programi resornog Ministarstva i saradnja na aktivnostima čij je cilj da se poboljšaju uslovi života i rada u selima Srbije, uključujući i ona sa mešovitim i katoličkim življem.

U razgovoru su izdvojena područja u kojima bi predstavljeni programi Ministarstva bili najsvrsishodniji, a uskoro se očekuje nastavak konkretne saradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!