JOŠ 200 HEKTARA NOVIM FABRIKAMA: U Šimanovcima se radna zona širi, na posao dolaze i iz Beograda (FOTO)

S. KOSTIĆ

13. 04. 2021. u 09:30

U NAJVEĆOJ industrijskoj zoni u Šimanovcima koja se prostire na 800 hektara, budućim investitorima je na raspolaganju još samo oko 50 hektara.

ЈОШ 200 ХЕКТАРА НОВИМ ФАБРИКАМА: У Шимановцима се радна зона шири, на посао долазе и из Београда (ФОТО)

Foto: V. N.

Zato je lokalna samouprava počela da razvija novu radnu zonu u Sibaču, gde će u ponudi biti 200 hektara građevinskog zemljišta, koje se nalazi kod obilaznice oko Pećinaca.


- U radnoj zoni Sibač, koja se takođe prostire uz auto-put Beograd - Zagreb, lokalna samouprava je već izgradila pristupnu saobraćajnicu, a trenutno smo u izradi projekta kanalizacione mreže za ovu radnu zonu - kaže direktor JKP "Putevi opštine Pećinci" Miroslav Petrović, dodajući da je u prethodnom periodu lokalna samouprava mnogo uradila na razvoju komunalne i putne infrastrukture, kao i na obezbeđivanju kvalitetnog snabdevanja električnom energijom radne zone u Šimanovcima.

U radnoj zoni u Šimanovcima, posluje 70 domaćih i svetskih kompanija i preduzeća, a u njoj je otvoreno 7.000 radnih mesta, dok je ukupna procenjena vrednost grinfild investicija u opštini Pećinci oko 700 miliona evra.

DOLAZE IZ BEOGRADA

U RADNU zonu u Šimanovcima svakodnevno na posao dolazi oko 2.000 radnika, uglavnom iz Beograda i okolnih opština.

- Kod nas posluju moćne svetske i domaće kompanije koje su se uspešno prilagodile radu u uslovima pandemije, u čemu su imale podršku lokalne samouprave. U našoj opštini je broj nezaposlenih lica najniži u okruženju i svako ko želi da radi može ovde da pronađe posao - ističe Petrović, naglašavajući da od početka pandemije virusa korona do danas nije primećeno povećanje broja nezaposlenih.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u martu prošle godine, bilo je 688 nezaposlenih lica, a u februaru ove 684 nezaposlena lica. Prema podacima Regionalne privredne komore u opštini Pećinci u poslednje dve godine realizovano je 26 novih investicija.

Foto: V. N.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!