PODSETNIK ZA DECEMBAR: Ove poreske obaveze treba izmiriti do kraja godine

Tanjug

07. 12. 2020. u 10:59

IZ Poreske uprave podsećaju firme i poslodavce na rokove za plaćanje poreza za pojedine obaveze tokom ovog meseca.

ПОДСЕТНИК ЗА ДЕЦЕМБАР: Ове пореске обавезе треба измирити до краја године

Foto Tanjug

Tako danas ističe rok za dostavljanje obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa u prethodnom mesecu, kao i za dostavljanje izveštaja o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za prethodni mesec.

Rok do kada treba podneti poreske prijave i platiti porez na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec je 10. decembar.

Do istog datuma poreski dužnici iz člana 10. Zakona o PDV-u, treba da podnesu poresku prijave i plate PDV za prethodni mesec.

Dana 15. decembra ističe rok za plaćanje mesečnih akontacija poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za prethodni mesec.

Tada ističe i rok za podnošenje obaveštenja preduzetnika o opredeljenju za isplatu lične zarade u 2021. godini i podnošenje obaveštenja preduzetnika da u 2021. godini neće isplaćivati lične zarade.

Do ovog datuma bi trebalo platiti doprinose za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec.

Isti je rok i za podnošenje poreske prijave o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva.

I rokovi za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV za prethodni mesec, kao i za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za prethodni mesec ističu 15. decembra.

Tada ističu i rokovi za plaćanje obračunate akcize za period od 16. do kraja prethodnog meseca, zatim za podnošenje poreske prijave o obračunu akcize za prethodni mesec i podnošenja poreske prijave i plaćanje akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za prethodni mesec.

Poslednjeg dana u decembru, ističe rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za novembar ove godine i za plaćanje obračunate akcize za period od 1. do 15. dana u mesecu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)