PREDSTAVNICI KOMPANIJE "NIDEK" U NOVOM SADU: Vučević - Prisustvo ovakvog giganta doprinosi ekonomskom jačanju grada (FOTO)

Novosti onlajn

16. 09. 2020. u 17:27

GRADONAČENLIN Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas u Gradskoj kući sa delegacijom japanske kompanije ''Nidek'' koju je predvodio direktor Jun Seki.

ПРЕДСТАВНИЦИ КОМПАНИЈЕ НИДЕК У НОВОМ САДУ: Вучевић - Присуство оваквог гиганта доприноси економском јачању града (ФОТО)

Foto: Grad Novi Sad

Reč je o vodećoj kompaniji u oblasti automobilske industrije čiji dolazak je nedavno najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Gradonačelnik Vučević je ocenio da bi prisustvo takvog giganta u Novom Sadu umnogome doprinelo ekonomskom jačanju grada i značajnom povećanju zaposlenosti. Kako je rečeno na sastanku, Novi Sad je jedan od evropskih gradova koje je ''Nidek'' uzeo u razmatranje za realizaciju svoje investicije. Gradonačelnik Vučević sa saradnicima predstavio je potencijale Novog Sada i sve prednosti kada je reč o poslovnoj klimi.

Foto: Grad Novi Sad

On je naglasio da je gradska administracija uveliko dokazala koliko je ozbiljan partner zainteresovanim investitorima, te da bi i u ovom slučaju pružila svu moguću logistiku za realizaciju velike investicije koja bi bila veoma značajna i za Novi Sad i za Srbiju.

Foto: Grad Novi Sad

- Zajedno sa pokrajinskom i republičkom administracijom mi smo spremni da ispratimo takav privredni poduhvat, jer, osim neposredne finansijske koristi za državu i zapošljavanja, dolazak firme tog renomea je izuzetna reklama za našu zemlju. Današnja poseta nas ohrabruje, zahvalni smo predsedniku i Vladi na svoj pomoći, a nastavićemo predano da radimo na privlačenju investicija, jer nam je cilj da naši građani imaju gde da rade, da imaju bolji standard i da ostanu da žive sa svojim porodicama u Srbiji – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Foto: Grad Novi Sad

Nakon sastanka u Gradskoj kući, predstavnici Novog Sada poveli su goste u obilazak radne zone ''Sever 4''.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)