OVE GODINE POPUSTI I DO 7.000 EVRA: Danas svečano otvaranje sajmova automobila i motocikala

E. Božić Talijan

20. 03. 2024. u 12:22

MEĐUNARODNI sajam automobila BG CAR SHOW i Sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopešn“, koji će okupiti oko 280 izlagača sa više od 60 automobilskih i moto brendova, biće svečano otvoreni danas na Beogradskom sajmu u 17.00 časova. Ove manifestacije će za posetioce biti otvorene od sutra, pa sve do 27. marta. Sajam automobila okupiće oko 230 izlagača, koji će predstaviti više od 30 automobilskih brendova sa 38 premijera, dok je na Sajmu motocikala prisustvo najavilo oko 50 izlagača, sa više od 30 brendova i 60 premijera.

ОВЕ ГОДИНЕ ПОПУСТИ И ДО 7.000 ЕВРА: Данас свечано отварање сајмова аутомобила и мотоцикала

Foto: Ministarstvo

Ove godine uvoznici nude značajne popuste i povoljnije uslove kreditiranja, pa će to biti prilika za one koji planiraju da pazare četvorotočkaša da pronađu ponudu koja im odgovora.

Kako u razgovoru za „Novosti“ kaže Petar Živković generalni sekretar Asocijacije automobilskih novinara Srbije, neki popusti idu i do 7.000 evra, pa će tako biti moguće da se kupi automobil i po ceni od oko 15.000 evra.

- Uvoznici su se potrudili da sa svojim partnerima iz banaka i lizing kompanija naprave značajno povoljnije uslove kupovine, i ponudiće niže kamate na kredite – navodi Živković. - Neki su omogućili i beskamatno kreditiranje za veći deo kredita. Na primer, ako je pozjamica 17.000 evra, onda se 10.000 otplaćuje sa 0 odsto kamate, a uz određeno učešće kupca.

Kod pojedinih uvoznika, kako dodaje, sajamski popust će važiti određeno vreme i nakon završetka ove manifestacije, ali ima i onih koji su ograničili trajanje te akcije do kraja sajma.

ULAZNICA 500 DINARA

SAJMOVI automobila i motocikala biće održani u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4. Radno vreme sajma od 21. do 26. marta biće od 10.00 do 20.00 časova, a 27. marta od 10.00 do 19.00 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, grupne 400, a za organizovane posete studenata i đaka 300 dinara. Porodična karta košta 1.000 dinara. Za korišćenje parkinga u krugu sajma treba izdvojiti 150 dinara po satu.

- Važna vest za kupce je da su neki uvoznicu značajno podigili i garantne rokove na automobile, koji sada za pojedine brendove iznose i 10 godina – kaže Živković. - Do sada je garancija trajala od dve do pet godina, sa izuzetkom nekih koji su imali i još uvek daju sedam godina.

Ove godine, za razliku od prošle, uvoznici nude značajan sajamski popust, ali pitanje je da li će građani biti u prilici da pazare više nego lane, ili će uglavnom razgledati. Živković smatra da će rezultat manifestacije biti uspešan.

- Naš narod tradicionalno kupuje automobile najviše na sajmu, tako će biti i ove godine – objašnjava naš sagovornik. - To pokazuju analize prodatih vozila u toku godine. Ovo će biti prilika i da ljudi vide šta je novo u ponudi. Za to će posebno biti zainteresovani oni koji čekaju subvencije države za zamenu starih dizelaša i benzinaca.

Svake godine najskuplji modeli se odmah prodaju. Prema Živkovićevim rečima, ti automobili su retki i na njih se čeka, pa je očekivano da ih oni koji ih žele, a platežno su sposobni, kupuju. Često, kako dodaje, dođu i iz okolnih zemalja da bi ih pazarili.

- Na sajmu će biti predstavljen i veliki broj električnih, hibridnih i plag-in hibrida – navodi Živković. - To dokazuje da hvatamo korak sa razvijenim zemljama Evrope. Biće sjajna i ponuda motocikala, i električnih i klasičnih. Ovi dvotočkaši imaju poslednjih godina veliku ekspanziju na našem tržištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!