PROCENJUJE SE UTICAJ NA ŽIVOTNU SREDINU: Radi se planski dokument za naftovod do Mađarske

E.B.T.

05. 02. 2024. u 16:21

MINISTARSTVO građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture donelo je odluku o izradi Strateške procene uticaja Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora naftovoda od granice Mađarske do Novog Sada, sa elementima detaljne regulacije na životnu sredinu.

ПРОЦЕЊУЈЕ СЕ УТИЦАЈ НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ: Ради се плански документ за нафтовод до Мађарске

FOTO: Arhiva novosti

Ovo je objavljeno je u Službenom glasniku, a rok za završetak ovog dokumenta je 12 meseci. Njegov značaj, kako se navodi, proizlazi iz potrebe da se životna sredina i prirodne vrednosti zaštite i obezbedi održivi razvoj na području Prostornog plana, čija okvirna granica obuhvata delove teritorija grada Novog Sada i opština Kać, Žabalj, Bečej, Ada, Senta i Kanjiža.

Strateškom procenom biće razmatrana pitanja zaštite voda, vazduha, zemljišta, živog sveta, prirode, kao i druga pitanja za koja se u toku izrade utvrdi da zahtevaju odgovarajuću obradu.Stručni tim za izradu ovog dokumenta biće sastavljen od stručnjaka odgovarajućeg profila. Strateška procena će se obaviti u skladu sa evropskim i međunarodnim principima teorije i dobre prakse u izradi te vrste planskih dokumenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)