ČERVJAKOV: Belorusija i Kina proizvodiće zajednički električna vozila

Tanjug

04. 06. 2023. u 23:03

BELORUSIJA i Kina dogovorile su se da organizuju zajedničku proizvodnju električnih vozila u Belorusiji, izjavio je ministar ekonomije Aleksandar Červjakov posle posete beloruske delegacije Pekingu.

ЧЕРВЈАКОВ: Белорусија и Кина производиће заједнички електрична возила

Foto Tanjug

Červjakov je rekao da je određeni broj kompanija dao saglasnost za organizovanje proizvodnje električnih vozila u Belorusiji, saopštila je danas pres-služba beloruske vlade, prenele su RIA Novosti..

Tokom posete Kini rešena su pitanja opremanja Nacionalnog aerodroma u Minsku, postignuti dogovori o nabavci 15 železničkih lokomotiva, kao i o četvorostrukom povećanju broja dozvola za beloruska vozila koja prevoze robu u Kinu, istakao je Červjakov.

Prema njegovim rečima, Minsk i Peking su se dogovorili da razviju zajedničke projekte za obuku kadrova u zdravstvenom sektoru, kao i proizvodnju medicinske opreme i farmaceutskih proizvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!