ŠOLAK SATERAN U ĆOŠAK: Junajted Grupa ne prestaje da preti...

Novosti online

01. 06. 2023. u 18:17

APSOLUTNI poslovni debakl - dug od 7,13 milijardi evra i gubitak od 227,03 miliona evra - Dragan Šolak i Junajted Grupa pokušavaju da prikriju sve luđim napadima na Vladimira Lučića i Telekom Srbija.

ШОЛАК САТЕРАН У ЋОШАК: Јунајтед Група не престаје да прети...

Foto: Profimedia

Dragan Šolak može da angažuje raznorazne da vređaju Vladimira Lučića i traže njegovu glavu, činjenice su neumoljive - srpski Telekom posluje nikada bolje, a Junajted Grupa je pukla!

Šolakova hobotnica, koja je pružila pipke po celom svetu, od Sejšela do Luksemburga, a sa ispostavama u Srbiji poput SBB, N1 i Nove, uspela je da sebi na grbaču natovari astronomske dugove od ukupno 7,13 milijardi evra! A na to, firme koje posluju u okviru Junajted Grupe su prošle godine napravile gubitak težak 227,03 miliona evra.

Crno na belo, u zvaničnom finansijskom izveštaju Šolakove grupacije, piše da su ovi genijalci, koji svakog dana jašu po Telekomu u neuspešnim pokušajima da ga oblate, za dve godine povećali svoje dugove za čitavih 70 odsto. Gazda Šolak najveće obaveze ima po osnovu izdatih obveznica, od 4,45 milijardi evra, a to je duplo više nego pre dve godine.

Što se tiče gubitaka, Šolakove firme su minus uvećale, za samo godinu dana, sa 103,31 miliona na onih 227,03 miliona evra. Potpuna katastrofa!

Ovaj apsolutni debakl, sopstvenu nesposobnost i teško neznanje, Junajted Grupa i Dragan Šolak pokušavaju da prikriju besomučnim napadima na glavnog tržišnog konkurenta. U poslednje vreme toliko su “pukli” da čak lično pljuju Vladimira Lučića, toliko su ih pogodili uspesi koje on beleži sa Telekomom.

Pa, kakav je bilans Telekoma Srbija i Telekom Grupe? Takođe crno na belo, najnoviji brojevi: Telekom Srbija je u 2022. uspeo da napravi rekordnih 120 milijardi dinara prihoda, što je rast od 11 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Na nivou Grupe, prihod je bio takođe rekordnih 168 milijardi dinara.

Što se tiče korisnika, koji su najvažnija snaga Telekoma, najveći rast je bio u segmentu televizije: 1,65 miliona korisnika i rast od 12.5 odsto, kao i u segmentu interneta, gde sada ima više od 1,50 miliona korisnika i rast od 8 odsto.

- Posebno je značajno da smo prošle godine imali preko 100.000 novih korisnika televizije i interneta, što je fantastičan rezultat. Ovakav rast dodatno ojačava poziciju Telekoma Srbija i trend je takav da će rast prihoda i korisnika biti siguran u sledećih pet godina - izjavio je Vladimir Lučić medijima.

Za to vreme, finansijski eksperti procenjuju da Junajted Grupa srlja u bankrot!

“Imajući u vidu kretanja na finansijskom tržištu, Junajted Grupa će u narednim godinama plaćati vrlo velike kamate na izdate obveznice, a poslovni gubitak i dugovi mogu da im budu samo još veći. Vrlo je očekivano da će morati da prodaju neku od većih kompanija koje imaju u vlasništvu”, ocena je stručnjaka.

Praktično iste procene o krajnje mračnoj sudbini Šolakovog “Titanika” ranije ove godine su iznosili analitičari jedne od najvećih svetskih investicionih banaka JP Morgan, kao i neki od najuglednijih svetskih medija poput Blumberga.

Dakle, da utvrdimo gradivo: Junajted Grupa i Dragan Šolak su pukli, dok Telekom snažno napreduje! Bilo kakve uvrede, bilo kakva falsifikovanja stvarnosti, tu činjenicu ne mogu da promene. Slobodno neka nastave da kukaju, tipično za gubitnike.

 

Junajted Grupa se davi u minusu, Telekom opet isplaćuje dividende

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić je najavio da će kompanija i ove godine isplatiti dividende svojim akcionarima, a to su Republika Srbija i građani Srbije.

- Mogu da obradujem naše akcionare da je, i pored značajnog skoka kamata na finansijskom tržištu, Telekom Srbija ostvario profit veći nego prošle godine i on iznosi 13.3 milijardi dinara. Profit bi bio i za 3.5 milijardi veći da su kamate bile na nivou 2021. godine. I pored toga, uspeli smo da rastom prihoda nadoknadimo ovu razliku i da imamo veći profit. Dividende će biti isplaćene u vrednosti 50 odsto profita i iznosiće 6,7 milijardi dinara - izjavio je Lučić medijima.

Telekom je za 26 godina postojanja svojim akcionarima isplatio ukupno više od milijardu evra u dividendama!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

UKUS BOGATIH KVALITETNIJI: Da li svetski proizvođači imaju dvostruke aršine kada plasiraju robu u različite države