VUČIĆ: Očekujemo više grčkih investitora u Srbiji i energetsko povezivanje

Tanjug

28. 03. 2023. u 13:26

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić rekao je danas da, posle teškog perioda pandemije, Srbija očekuje da privuče mnogo investitora iz Grčke, kao i da srpski privrednici više ulažu u toj zemlji.

ВУЧИЋ: Очекујемо више грчких инвеститора у Србији и енергетско повезивање

Foto: Tanjug

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa grčkom predsednicom Katerinom Sakelaropulu, rekao da su razgovarali i o energetskom povezivanju u narednim godinama i da je Srbija pokazala zainteresovanost za kupovinu određenih količina tečnog gasa u Aleksandropolisu.

On je rekao da je sa predsednicom Grčke razgovarao i o infrastrukturnom povezivanju dve zemlje i da ju je upoznao sa onim šta se gradi kroz Srbiju.

- Završićemo brzu prugu do mađarske granice za manje od dve godine, a počinjemo da radimo brzu prugu i do Niša i kasnije do Severne Makedonije, a da je za nas veoma važan koridor Budimpešta-Beograd-Skoplje-Solun-Pirej-Atina - naveo je Vučić.

Kazao je i da su Pirej i Solun značajni i zbog kargo saobraćaja, jer je pristup robi pomorskim putem jeftiniji.

Vučić je rekao da je zbog povezivanja dva naroda važan i putnički saobraćaj, koji bi to olakšao.

On je dodao da su finansije Srbije uređene i da nema strukturalnih problema.

- Da nemamo probleme sa Prištinom i da nije sukoba u Ukrajini, imali bismo investicioni rejting kreditni, sada smo jednu stepenicu ispod, ali smo taj rejting u prethodnih osam godina podigli za četiri stepena, što dovoljno govori o uspesima Srbije u prethodnim godinama - zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (202)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!