SAČUVATI I RAZVIJATI VOJVOĐANSKU „ZELENU OAZU“: Memić i Mirović razgovarali o unapređenju turističke ponude Fruške gore

Z. G.

17. 01. 2023. u 17:41

U PRIPREMI je dugoročni plan razvoja atraktivne fruškogorske destinacije, kako bi Fruška gora dobila mesto koje joj pripada i da bi se sačuvala ta zelena oaza koju Vojvodina ima, izjavio je danas u Novom Sadu ministar turizma i omladine Husein Memić.

САЧУВАТИ И РАЗВИЈАТИ ВОЈВОЂАНСКУ „ЗЕЛЕНУ ОАЗУ“: Мемић и Мировић разговарали о унапређењу туристичке понуде Фрушке горе

Pres služba Pokrajinske vlade

On je sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem razgovarao o unapređenju turističke infrastrukture i ponude Fruške gore.

- Mirović i Memić saglasili su se da je potrebno sačiniti višegodišnji plan razvoja Fruške gore, koji će biti samoodrživ s obzirom na to su njeni potencijali veliki, sa akcentom na verskom, vinskom i lovnom turizmu, kao i na sportu i rekreaciji – navedeno je u saopštenju.

Na sastanku je bilo reči o zajedničkim projektima Ministarstva i Pokrajinske vlade, pre svega o izgradnji turističkog Info-centra Fruške gore, koji će biti realizovani u saradnji sa Nacionalnim parkom.

Mirović je istakao da je Pokrajinska vlada značajnim i obimnim planovima pristupila Fruškoj gori i dodao da je u proteklom periodu finansirala rekonstrukciju 50 kilometara fruškogorskih puteva.

Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i direktor Nacionalnog parka „Fruška gora“ Živko Cvetković.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave