UNIŠTENO 40 ODSTO ENERGETSKE INFRASTRUKTURE: Zelenski o posledicama ruskog raketiranja

P. Z. S. / ria.ru

01. 11. 2022. u 17:34

OKO 40 odsto ukrajinske energetske infrastrukture je ozbiljno oštećeno, pokazuju podaci na sajtu Vladimira Zelenskog.

УНИШТЕНО 40 ОДСТО ЕНЕРГЕТСКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ: Зеленски о последицама руског ракетирања

Foto AP

Predsednik se, kako se navodi, danas sastao sa evropskim komesarom Kadrijem Simsonom i govorio o posledicama udara Oružanih snaga Rusije. Prema njegovim rečima, oni su oštetili „već oko 40 odsto celokupne energetske infrastrukture Ukrajine, posebno termoelektrane, termoelektrane i hidroelektrane“.

Zelenski je takođe obavestio evropskog komesara o merama koje je Ukrajina preduzela da „stabilizuje rad energetske mreže“.

Oružane snage Rusije od 10. oktobra nanose udare dalekometnim visokopreciznim oružjem po objektima vojne komande, veza i energetskih sistema Ukrajine.

Prema rečima Vladimira Putina, ovo je odgovor na teroristički napad na Krimski most koji je organizovao Kijev i druge napade na civilne objekte u Rusiji.

Prema rečima ministra energetike Ukrajine Hermana Galuščenka, samo kao posledica raketnih udara 10. i 11. oktobra pogođeno je oko 30 odsto energetske infrastrukture zemlje.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu