KRIZA DRMA VELIKU BRITANIJU: Više od dva miliona britanskih domaćinstava je u dugovima za struju

P. Z. S. / ria.ru

22. 10. 2022. u 20:42

VIŠE od 2 miliona domaćinstava u Velikoj Britaniji ima zaostale račune za struju, piše The Gardian, pozivajući se na energetsko regulatorno telo Ofgem.

КРИЗА ДРМА ВЕЛИКУ БРИТАНИЈУ: Више од два милиона британских домаћинстава је у дуговима за струју

Foto Shutterstock

Prema podacima regulatora, do kraja juna 2.347.511 domaćinstava u Velikoj Britaniji nije platilo račune za struju, a 1.858.585 je imalo račune za gas. Napominje se da su oba pokazatelja za tri meseca porasla za oko četvrtinu, a od kraja 2020. za skoro dve trećine.

-Više od dva miliona domaćinstava već kasni sa računima za struju, ovo je velika zabrinutost, ali (situacija – prim. aut.) nije iznenađujuća. Računi su se skoro udvostručili za godinu dana, a još nismo videli pun uticaj nedavnog povećanja cena, rekao je direktor za politička i pravna pitanja dobrotvorne organizacije National Energy Action Piter Smit.

Novi šef britanskog ministarstva finansija Džeremi Hant ranije u ponedeljak najavio je smanjenje programa pomoći stanovništvu na računima za gas i struju. On je naveo da će zbog velikog opterećenja državnog budžeta ovaj program raditi do aprila 2023. godine.

Ranije je bivša britanska premijerka Liz Tras najavila zamrzavanje računa za energiju za stanovništvo na nivou od 2.500 funti od 1. oktobra za naredne dve godine.

BONUS VIDEO - MINISTAR MOMIROVIĆ: Saobraćajnica Novi Beograd - Surčin biće završena do februara 2023. godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini