„GASPROM“: Turskim habom preusmeriti gas izgubljen terorističkim napadima na „Severne tokove“

Novosti online

16. 10. 2022. u 17:49

DIREKTOR „Gasproma“ Aleksej Miler izjavio je da postoji mogućnost da se kroz turski gasni hab preusmere sve količine gasa koje su izgubljene zbog terorističkih napada na „Severne tokove“.

„ГАСПРОМ“: Турским хабом преусмерити гас изгубљен терористичким нападима на „Северне токове“

Foto TASS

-Reč je o svim tim izgubljenim količinama zbog međunarodnog terorističkog napada na ‘Severne tokove’, tako da to mogu biti značajne količine, rekao je Miler na temu perspektive turskog gasnog haba televiziji „Rosija 1“.

Na pitanje, da li je moguće da se budućim habom transportuju sve količine sa severa, on je odgovorio da ništa nije nemoguće.

Miler je podsetio da „Gasprom“ ima iskustvo u pripremi realizacije projekta „Južni tok“ koji je kasnije pretvoren u „Turski tok“. „Južni tok“ je prvobitno bio planiran za kapacitet od 63 milijarde kubnih metara gasa.

-Ako govorite o tehničkoj dokumentaciji koja je potrebna za razvoj trase, onda imajte u vidu da je za ‘Južni tok’ svojevremeno sve već urađeno, naveo je direktor „Gasproma“.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da bi Rusija mogla da premesti tranzit gasa sa „Severnih tokova“ u region Crnog mora i Turske. On je tu ideju razmotrio i sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i dati su nalozi da se detaljno i po hitnom postupku razmotri ovo pitanje.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - NOVI BEOGRAD – SURČIN: Više od 300 radnika sa 220 mašina radi na projektu od 58 miliona evra

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu