MOMIROVIĆ: Rečni saobraćaj je ključan za snabdevanje energentima - dodatno ćemo ojačati flotu JRB-a Beograd

Novosti online

27. 09. 2022. u 12:22

U TOKU je najveća energetska kriza u prethodnih sedamdeset godina i ona najbolje ukazuje na sve prednosti i značaj rečnog saobraćaja za snabdevanje energentima, a pre svega se to odnosi na ugalj, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon održanog sastanka u zgradi Jugoslovenskog rečnog brodarstva.

МОМИРОВИЋ: Речни саобраћај је кључан за снабдевање енергентима - додатно ћемо ојачати флоту ЈРБ-а Београд

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Plovnost reka i dovoz uglja za energetski sektor, kao i potrebnih sirovina za industriju, postalo je pitanje od prvorazrednog značaja za sve države u Evropi, pa tako i za Srbiju. Nastavljamo da se zajedno sa našim timovima na rekama borimo za našu industriju i privredu, za energetsku stabilnost - istakao je ministar Momirović i dodao da će Vlada Republike Srbije u narednom periodu pronaći način kako da dodatno ojača flotu JRB-a.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Moramo da obezbedimo energetsku stabilnost u našoj državi, a po svemu sudeći, pružaćemo podršku i zemljama u regionu na isti način kao i kada je bila korona kriza i zato ponovo upućujem apel svim građanima da maksimalno štede energente u narednom periodu, da budu odgovorni, da budu jedinstveni i solidarni kako bi Srbija i po ovom pitanju bila lider u regionu i Evropi - rekao je Momirović.

Ministar Momirović je zaključio da država subvencioniše struju koju građani plaćaju, koja je najjeftinija u Evropi i nije ni 20 odsto realne cene.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Zato ukoliko želimo da održimo sve investicije, da nastavimo neverovatan ekonomski rast, moramo zajedno sa našim građanima da prođemo kroz ovu krizu, a uz pomoć JRB-a, železnice, kao i uz pomoć drumskog saobraćaja uspećemo da obezbedimo snabdevanje.

Ministar Momirović održao je sastanak sa izvršnim direktorom JRB-a Mladenom Grujićem koji ga je tom prilikom detaljnije informisao o poslovanju kompanije kao i o angažovanju za transportu uglja za potrebe Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)