NIS I OVE GODINE UZ DEČIJI KAMP „SRBIJA TE ZOVE“: Sport okupio decu sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore

Promo

05. 08. 2022. u 10:19

DEČIJI kamp „Srbija te zove“ treću godinu zaredom okupio je decu koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, regionu i dijaspori koja, pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, imaju priliku da uče i o istoriji Srbije, njenoj tradiciji i međusobnoj povezanosti.

НИС И ОВЕ ГОДИНЕ УЗ ДЕЧИЈИ КАМП „СРБИЈА ТЕ ЗОВЕ“: Спорт окупио децу са Косова и Метохије, из региона и дијаспоре

Foto: Promo

Kompanija NIS je i ove godine podržala realizaciju ovog kampa, koji se održava od 1. do 11. avgusta u Domu učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“ u Beogradu, u organizaciji Udruženja „Sportstars“.

Polaznike su u kampu posetili Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i Miloš Grbić, zamenik generalnog direktora NIS-a.

Foto: Promo

Ministar Ružić je tokom posete izjavio da je Ministarstvo sa velikim zadovoljstvom podržalo ovu aktivnost s obzirom na veliki značaj koji sport ima u životu dece i omladine.

- Drago mi je što je Udruženje „Sportstars“ pre tri godine pokrenulo ovu akciju kako bi doprinelo unapređenju sporta i saradnje među mladima - rekao je ministar i ocenio da je ovo dobra prilika da učenici uživaju u sportskim aktivnostima, druženju i učenju.

Foto: Promo

Miloš Grbić, zamenik generalnog direktora NIS-a, naveo je da broj ovogodišnjih polaznika govori o tome koliko je kamp značajan deci, ali da je on i najbolji pokazatelj svima koji podržavaju ovakve manifestacije da je ulaganje u mlade građenje naše budućnosti.

- Ovo je mesto na kome se neguju prave vrednosti i stvaraju budući šampioni i ponosni smo što smo deo ovakvog projekta. Godinama unazad, kroz različite društveno odgovorne programe, NIS ulaže u zajednicu, a fokus našeg društveno odgovornog poslovanja je upravo podrška mladima i projektima koji doprinose njihovom razvoju - izjavio je Grbić.

Foto: Promo

Željko Tanasković, stručni koordinator odbojkaškog kampa, rekao je da cilj kampa nije samo vrhunski sport, već i da se deca bave nekim vidom fizičke aktivnosti.

- Mi ćemo učiniti sve da okupimo što više dece i pružiti im šansu da pored trenažnog procesa, upoznaju lepote Beograda i cele naše zemlje - dodao je Tanasković.

U kampu „Srbija te zove“ ove godine učestvuje 200 polaznika uzrasta od 12-15 godina iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije, Italije, Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade i Kipra.

Foto: Promo

Za decu su organizovani treninzi košarke, rukometa, fudbala, odbojke i tenisa, a treniraju ih vrhunski stručnjaci uz nadzor koordinatora, sportskih legendi: Željka Tanaskovića, Nenada Peruničića, Milana Gurovića, Bogdana Obradovića i Milorada Kosanovića.

Pored dva treninga dnevno, deca imaju i časove srpskog jezika i istorije, kako bi se što bolje upoznala sa našom kulturom, kao i organizovane posete različitim institucijama i glavnim turističkim atrakcijama Beograda.

Pored kompanije NIS i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, kamp su podržali i Vlada Republike Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MLAĐI JE KRENUO OČEVIM STOPAMA: Ovo su sinovi Nebojše Glogovca (FOTO)