POTVRĐENO PISANJE "NOVOSTI": Cene goriva ograničene i tokom aprila

E.B.T./Tanjug

06. 04. 2022. u 16:27

VLADA Srbije će sutra na sednici usvojiti novu uredbu o ograničavanju cene naftnih derivata, koja će biti identična postojećoj i važiće do 30.aprila. Ovo je izjavila ministarka trgovine Tatjana Matić, a time je potvrđeno pisanje "Novosti".

ПОТВРЂЕНО ПИСАЊЕ НОВОСТИ: Цене горива ограничене и током априла

Foto M. Anđela

Ona nije mogla u ovom trenutku da kaže kako će Vlada po tom pitanju postupati nakon 30. aprila, ali ističe da se nadaju stabilizaciji na tržištu goriva.

- Vrlo je nezahvalno prejudicirati bilo šta u vezi sa cenama derivata, jer vidimo da cene sirove nafte na svetskom tržištu osciliraju - precizirala je ministarka. - Ovih dana smo videli i veliko pojeftinjenje nafte. Nadamo se da će se cene derivata stabilizovati i mogu da kažem da smo u vezi sa tim umereni optimisti.

Uredba kojom su ograničene maksimalne maloprodajne cene osnovnih vrsta goriva evro-dizela i benzina BMB 95 prestaje da važi 11. aprila. Matićeva je dodala da je tekst novog akta već usaglašen sa ministarstvima energetike, finansija i privrede i spreman za usvajanje na Vladi.

Prema sada važećoj uredbi, najviša maloprodajna cena sa porezom na dodatu vrednost za evro-dizel i bezolovni benzin BMB 95 utvrđuje se u iznosu prosečne veleprodajne cene derivata na teritoriji Srbije uvećane za šest dinara. Ove dve vrste goriva usklađuju se svakog petka i objavljuju na sajtu Minsitarstva trgovine u 15 časova i važe nerednih sedam dana. Uredba se ne odnosi na derivate nafte sa aditivima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)