ZA MIHOLJSKE SUSRETE POLA MILIONA: Javni konkurs Ministarstva za brigu o selu

B. Ca.

29. 03. 2022. u 16:10

MINISTARSTVO za brigu o selu danas je raspisalo javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, za organizovanje manifestacije pod nazivom "Miholjski susreti sela".

ЗА МИХОЉСКЕ СУСРЕТЕ ПОЛА МИЛИОНА: Јавни конкурс Министарства за бригу о селу

ministarstvo ѕa brigu o selu

Prema rečima Milana Krkobabića, ministra za brigu o selu, 961 selo koje je učestvovalo u prethodnom konkursu i i sva ona koja će učestvovati ove godine, dobijaju do pola miliona dinara i mogu da počnu sa pripremama.

Jednodnevna ili višednevna manifestacija može se održati u svim selima na teritoriji Republike Srbije, a podnosilac prijave na javni konkurs su jedinice lokalne samouprave koje same osmišljavaju program trajanje i mesto održavanja. Predviđeno je da se manifestacije "Miholjski susreti sela", održavaju od 28. juna do 1. decembra 2022. godine.

Za ovaj program u budžetu Republike Srbije opredeljeno je ukupno 43 miliona dinara, a maksimalan iznos koji se odobrava po jednoj prijavi iznosi 500 hiljada dinara. Konkurs traje do 29. aprila 2022. godine.

U 2021. godini za ovaj program izdvojeno je 30,5 miliona dinara i 68 jedinica lokalnih samouprava dobile su sredstva za održavanje ove manifestacije u svojim selima.

Čak 961 selo se takmičilo i družilo u najrazličitijim disciplinama, a o tome koliko je ova manifestacija naišla na izuzetno pozitivan prijem svedoči broj od oko 100.000 učesnika i posetilaca.

Aktivnosti, u kojima učestvuje stanovništvo sela sa teritorije jedne jedinice lokalne samouprave, mogu biti iz oblasti dramskih umetnosti, književnosti, literarnih veština i drugih umetnosti, održavanja sportskih takmičenja, promovisanja očuvanja i unapređenja starih zanata i kulturno-umetničke baštine, izrade umetnina i predmeta domaće radinosti, kao i ostale aktivnosti u kojima stanovnici sela mogu pokazati svoja znanja i veštine i u njima se takmičiti.

Cilj je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno - istorijskog nasleđa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PRIČA ZA NEVERICU: Bora je legendarni HIT napisao za pet minuta - na salveti, u kafani