SRBIJA IMA DOVOLJNO REZERVI Vučić: Mnogo smo uradili da obezbedimo sve za našu zemlju

Novosti online

25. 02. 2022. u 18:57

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz Palate Srbija povodom situacije u Ukrajini.

СРБИЈА ИМА ДОВОЉНО РЕЗЕРВИ Вучић: Много смо урадили да обезбедимо све за нашу земљу

FOTO: Tanjug

- Moje je bilo da kao predsednik uradim sve što mogu da sačuvam Srbiju, da donesem najbolje odluke. Ovih dana smo imali jako teške razgovore, ja ne pamtim teže od onih noći iz Brisela pre nego je promenjen prvobitni Briselski sporazum. Izborićemo se, neće biti lako, ali su ovo najbolje stvari za našu zemlju. Mi ćemo nastaviti da radimo. Srbija se nalazi na svom evropskom putu, ali Srbija neće hrliti u neprijateljstva zato što to neko drugi od nje traži. Mnogo smo uradili da obezbedimo sve za našu zemlju, energente i hranu.

- Imamo dovoljno pšenice i kukuruza za narednih šest meseci, kuhinjske soli, kupujemo tri tone mleka u prahu, pomoći će nam naši kineski prijatelji, u ovom trenutku ga je skoro nemoguće naći u svetu. Kupili smo mnogo pirinča. Ulja takođe - rekao je predsednik pokazujući fotografije punih magacija u Šidu, Mitrovici i Pazovi.

- Grašak, pasulj - svega imamo. Imamo rezezve na tri mesta. Pri Vosjci, pri ministarstvu, pri robnim rezervama. Uvek smo u stanju da napravimo sve što je potrebno za stanovništvo. U ovom trenutku nema problema, ne mora niko da ništa kupuje. Problem je samo sa cenama energenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (7)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)