STIŽE I 20.000 EVRA ZA KUPOVINU STANA ILI IZGRADNJU KUĆE Ministar Mali objavio detalje: Jedan uslov je ključan

Tanjug

16. 02. 2022. u 11:38

MINISTAR finansija Siniša Mali saopštio je danas da država priprema uredbu koja bi omogućila subvencionisanje izgradnje kuće ili kupovine stana u iznosu do 20.000 evra, a po osnovu rođenja deteta i kao mera podsticanja nataliteta.

СТИЖЕ И 20.000 ЕВРА ЗА КУПОВИНУ СТАНА ИЛИ ИЗГРАДЊУ КУЋЕ Министар Мали објавио детаље: Један услов је кључан

Foto: Instagram

Kako je ministar objavio na svom Instagram nalogu, on je danas zajedno sa kolegama iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i kolegama iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dogovarao poslednje detalje Uredbe koja će uređivati pravo na novčana sredstva države pri kupovini stana ili izgradnji kuće, a po osnovu rođenja deteta.

- Želimo da napravimo takve kriterijume, da što više građana može da ostvari ovo pravo, s obzirom na to da nam je važno da dalje podstičemo natalitet u našoj zemlji, i da mladi roditelji svoje porodice zasnivaju u Srbiji - naveo je Mali na Instagram profilu.

Baš zato, kako je dodao, država želi da subvencioniše kupovinu stana, ali i izgradnju kuća u iznosu najviše od 20.000 evra.

- Ono što već propisuje Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom je da to pravo može ostvariti svaka majka za dete rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije, pod uslovom da prvi put stiče u svojinu nepokretnost na teritoriji Srbije, te da se zahtev može podneti u roku od godinu dana od dana rođenja deteta - naveo je Mali.

Očekuje se, kako kaže, da će se u narednih 10 dana Uredba naći na sednici Vlade Srbije i da će tada biti poznati svi detalji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade