STIŽE I 20.000 EVRA ZA KUPOVINU STANA ILI IZGRADNJU KUĆE Ministar Mali objavio detalje: Jedan uslov je ključan

Tanjug

16. 02. 2022. u 11:38

MINISTAR finansija Siniša Mali saopštio je danas da država priprema uredbu koja bi omogućila subvencionisanje izgradnje kuće ili kupovine stana u iznosu do 20.000 evra, a po osnovu rođenja deteta i kao mera podsticanja nataliteta.

СТИЖЕ И 20.000 ЕВРА ЗА КУПОВИНУ СТАНА ИЛИ ИЗГРАДЊУ КУЋЕ Министар Мали објавио детаље: Један услов је кључан

Foto: Instagram

Kako je ministar objavio na svom Instagram nalogu, on je danas zajedno sa kolegama iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i kolegama iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dogovarao poslednje detalje Uredbe koja će uređivati pravo na novčana sredstva države pri kupovini stana ili izgradnji kuće, a po osnovu rođenja deteta.

- Želimo da napravimo takve kriterijume, da što više građana može da ostvari ovo pravo, s obzirom na to da nam je važno da dalje podstičemo natalitet u našoj zemlji, i da mladi roditelji svoje porodice zasnivaju u Srbiji - naveo je Mali na Instagram profilu.

Baš zato, kako je dodao, država želi da subvencioniše kupovinu stana, ali i izgradnju kuća u iznosu najviše od 20.000 evra.

- Ono što već propisuje Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom je da to pravo može ostvariti svaka majka za dete rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije, pod uslovom da prvi put stiče u svojinu nepokretnost na teritoriji Srbije, te da se zahtev može podneti u roku od godinu dana od dana rođenja deteta - naveo je Mali.

Očekuje se, kako kaže, da će se u narednih 10 dana Uredba naći na sednici Vlade Srbije i da će tada biti poznati svi detalji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SUSRET KRAJ PATRIJARHOVE BOLNIČKE POSTELJE: Pavle je u jednom trenu otvorio oči i digao ruku - prekretnica u Novakovoj karijeri