SINIŠA MALI OBJAVIO DATUM POČETKA IZGRADNJE METROA: Beograd sve bliži najmodernijim prestonicama

Novosti onlajn

03. 11. 2021. u 14:22

MINISTAR finansija Siniša Mali objavio je datum početka izgradnje beogradskog metroa.

СИНИША МАЛИ ОБЈАВИО ДАТУМ ПОЧЕТКА ИЗГРАДЊЕ МЕТРОА: Београд све ближи најмодернијим престоницама

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Naime, kako je ministar rekao, izgradnja beogradskog metroa počeće 22. novembra ove godine na Makiškom polju. 

- Dvadeset drugog novembra na Makiškom polju videćete veliki broj radnika, videćete veliki broj mašina i krećemo sa ostvarenjem sna koje su generacije pre nas sanjale. Slavni Viktor Igo rekao je: "snovi stvaraju budućnost". Evo sada realizujemo san i velikog broj građana Srbije i građana Beograda. Ostvarujemo san koji datira 50 godina unazad, san koji se odnosi na izgradnju prve, druge, treće linije metroa u Beogradu, san koji znači bolju i lepšu budućnost za generacije koje dolaze. Metro koji predstavlja simbol uspeha, simbol jake i snažne Srbije. 22. novembra ove godine, u ponedeljak, krećemo sa radovima, i krećemo sa ostvarenjem svog sna - istakao je ministar Mali. 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ugovorni sporazum za Projekat izgradnje infrastrukture i nasipanje platoa za depo metroa u Makiškom polju potpisan je danas u Beogradu.

Potpisivanju prisustvuju ministar finansija Siniša Mali, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kao i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024