DRŽAVNA POMOĆ STOČARIMA IZ ZRENJANIA: 145.200 kilograma merkantilnog kukuruza (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

24. 01. 2023. u 18:36

PEDESET dva poljoprivrednika, stočari iz Zrenjanina i okolnih mesta, dobili su na ima državne pomoći, ukupno 145.200 kilograma merkantilnog kukuruza. 

ДРЖАВНА ПОМОЋ СТОЧАРИМА ИЗ ЗРЕЊАНИА: 145.200 килограма меркантилног кукуруза  (ФОТО)

grad Zrenjanin

Republička direkcija za robne rezerve izvršila je bespovratnu isporuku do 15 hiljada tona merkantilnog kukuruza, u cilju upućivanja pomoći uzgajivačima mlečnih krava, a za ovu pomoć mogla su da konkurišu registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se bave uzgojem mlečnih krava, tj. ženskih grla goveda starijih od 24 meseca.

- 52 stočara iz Zrenjanina i okoline, uzgajaju ukupno 605 krava i sleduje im 240 kilograma kukuruza po grlu, koji mogu da preuzmu nakon izdavanja odgovarajuće potvrde kod nas - naglasila je direktorka Poljoprivredne stručne službe u Zrenjaninu, Kristina Salapura, na sastanku sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom i Radicom Janoševićem, predstavnikom Odseka za poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave u Zrenjaninu, Radicom Janoševićem.

-  Ova pomoć će itekako dobro doći našim stočarima i razmatramo na koji način i kako da se u što kraćem roku merkantilni kukuruz dopremi u Zrenjanin, gde će se izvršiti raspodela - dodao je Simo Salapura, uz napomenu da svi, koji za to imaju tehničkih mogućnosti, mogu kukuruz preuzeti i sami, u silosima u Pančevu i Ilandži, gde Republička direkcija za robne rezerve skladišti u rinfuzu kukuruz namenjen kao pomoć stočarima iz srednjeg Banata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!