VIKEND VREMENSKA PROGNOZA DONOSI PREOKRET: Konačno odlažemo kišobrane, a u utorak letnja temperatura

V. N.

20. 05. 2021. u 20:26

POSLE višednevnih kiša, ponegde i obilnijih padavina, maj će u narednih sedam dana, konačno pokazati svoje lepše "lice".

ВИКЕНД ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ДОНОСИ ПРЕОКРЕТ: Коначно одлажемо кишобране, а у уторак летња температура

Foto: Tanjug/D.K.

Kišobrani će moći da se odlože već sutra, kao i tokom vikenda i prva dva radna dana sledeće sedmice.

Uglavnom sunčano i toplije, biće u većem delu zemlje, a u utorak, po najavama meteorologa, temperatura će dostići i 32. podelak Celzijusove skale. Pljuskova i grmljavine biće u sredu, a potom sledi razvedravanje i sunčano vreme.


Posle pretežno oblačnog jutra, ponegde sa slabom kišom, na istoku i jugoistoku zemlje, danas posle podne sledi razvedravanje. Pretežno sunčano i toplije, danas će biti u celoj Srbiji, a najviša temperatura biće od 18 stepeni na jugoistoku do 23 na severozapadu. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar.


Uz porast temperature, sunčano i toplo biće i za vikend. Sutra pretežno sunčano i toplo, uz slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura od 5 do 13, dok će se u najtoplijem delu dana živa u termometru kretati između 24. i 27. podeoka Celzijusove skale.
Pretežno sunčano i toplo vreme obeležiće i drugi dan vikenda. U nedelju posle podne i uveče, na severu naše zemlje biće promenljivo oblačno sa mogućom pojavom kratkotrajne kiše i grmljavine. Duvaće i vetar, ali uglavnom slab i promenljivog smera. Jutarnja temperatura od 8 do 15, a najviša od 22 na severu do 29 stepeni na jugoistoku.


Sunčano jutro osvanuće i u ponedeljak i najaviće sve toplije vreme. Iako će duvati slab i umeren južni i jugoistočni vetar, prvi radni dan naredne sedmice obeležiće lepo vreme sa najnižom temperaturom od 9 do 14, a najviša od 25 do 29 stepeni.


U utorak pretežno sunčano i toplo, a najviša dnevna temperatura "popeće" se do 32. stepena. Utorak će tako biti pravi letnji dan.


U sredu stiže osveženje s pljuskovima i grmljavinom, ali već od četvrtka, pa narednih pet dana preovladavaće pretežno sunčano i umereno toplo vreme sa retkom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)