KOLONE NA IZLAZU IZ ZEMLJE: Gužve i višesatna čekanja na Horgošu i Kelebiji

Novosti online

16. 05. 2021. u 08:15

NA izlazu iz zemlje formirale su se kolone automobila na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija. Građani koji su slavili Ramazanski bajram vraćaju se u Zapadnu Evropu, u Austriju i Nemačku - tamo je bio i produženi vikend pa je sve to stvorilo gužvu na povratku.

КОЛОНЕ НА ИЗЛАЗУ ИЗ ЗЕМЉЕ: Гужве и вишесатна чекања на Хоргошу и Келебији

Foto: Arhiva VN

Dodatnu gužvu stvara i to što na graničnim prelazima u Mađarskoj i dalje važe restriktivne mere - da se uđe u Mađarsku potreban je ili pi-si-ar test ili potvrda o vakcinaciji.

Svi koji prolaze u tranzitu moraju da dokažu da imaju boravak u Austriji i Nemačkoj i kada sve to granični policajci i carinici u Mađarskoj provere - po vozilu to traje 10 do 15 minuta i to stvara gužve.

Veliki je pritisak vozila koja idu prema Zapadnoj Evropi i to je stvorilo gužvu i na Kelebiji i na Horgošu.

Čeka se oko dva sata da bi se izašlo iz zemlje, a da bi se ušlo u Mađarsku treba još četiri sata.

Na Horgošu je čekanje, da bi se prešla srpsko-mađarska granica, oko pet do šest sati, a na Kelebiji tri do četiri sata.

Na Bačkom bregu kod Sombora nema dužih zadržavanja.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!