DRŽAVLJANI SRBIJE TRAŽE EVAKUACIJU IZ IZRAELE: Konzul otkriva - Problem su otkazani letovi

Tanjug

15. 05. 2021. u 17:19

POČASNI konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je danas da su državljani Srbije počeli da se raspituju o mogućnostima da se evakuišu iz Izraela i vrate u Srbiju, a da najveći problem eventualnom povratku predstavljaju otkazani letovi iz te zemlje.

ДРЖАВЉАНИ СРБИЈЕ ТРАЖЕ ЕВАКУАЦИЈУ ИЗ ИЗРАЕЛЕ: Конзул открива - Проблем су отказани летови

Foto: EPA

Kako je rekao za RTS, među poginulima i ranjenima nema srpskih državljana.

- Među osam poginulih od dejstava projektila, kao i ranjenima nema naših državljana - kazao je Nikolić.

Ističe da ima srpskih državljana koji se raspituju za povratak u Srbiju, što im otežava veliki broj otkazanih letova.

- Suočavamo se sa prvim zaprimanjem obraćanja naših državljana, uglavnom studenata na specijalizaciji, a koji se raspituju za operativno-logističke mogućnosti napuštanja zemlje i povratka u Srbiju.

Navodi da glavni međunarodni aerodrom u Tel Avivu preusmerava sletanja na aerodrom "Ramon", dok avioni još uvek poleću iz Tel Aviva, ali je problem što je najveći broj letova već otkazan.

Nikolić navodi da u Izraelu živi oko 1.500 državljana Srbije.

- Oni se mogu podeliti u dve grupe, na one koji ovde žive decenijama – naturalizovani dvojni državljani, uglavnom jevrejskog porekla i na one koji borave privremeno zbog akademskih specijalizacija, sportskih i poslovnih angažmana - objašnjava Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!