POČINJE VAKCINACIJA U TC UŠĆE: Prvi koji dođu dobijaju vaučere u iznosu od 3.000 dinara

Novosti online

06. 05. 2021. u 08:52 >> 09:12

U TRŽNOM centru Ušće u Beogradu od danas od 9 časova biće otvoren vakcinalni punkt gde će građani moći da se vakcinišu protiv korona virusa bez zakazivanja, a moći će da biraju trenutno dostupne vakcine.

ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈА У ТЦ УШЋЕ: Први који дођу добијају ваучере у износу од 3.000 динара

Foto: Z. Jovanović

Red je počeo da se pravi još od osam sati.

Kako bi građani bili dodatno motivisani da se vakcinišu, oni koji prvi dođu na ovaj vakcinalni punk, danas, sutra i u subotu, biće i nagrađeni.

Tako će danas prvih 100 vakcinisanih osoba dobiti po vaučer u vrednosti od 3.000 dinara za kupovinu u ovom tržnom centru.

Procenjuje se da bi se na sat moglo vakcinisati oko stotinu ljudi, a punkt će u narednom periodu biti otvoren svakog dana od 9 do 21 čas.

Punkt su pripremili Gradski zavod za javno zdravlje i Grad Beograd, Ministarstvo zdravlja je obezbedilo lekare i medicinske sestre, a Institut za javno zdravlje "Batut" vakcine.

Sekretarijat za vanredne situacije je obezbedio opremu za punkt, dok je tržni centar Ušće ustupio prostor. Gradski tim za vakcinaciju vodi sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Podsetimo, juče je u Novom Sadu takođe u tržnom centru otvoren punkt za imunizaciju, a ideja da na i ovakvim mestima postoji mogućnost za imunizaciju prvenstveno je nastala iz potrebe da se u ovom trenutku što više mladih osoba motiviše za vakcinaciju.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEMAM DUŠE NI OBRAZA DA PEVAM: Rajović otkazao nastup zbog tragedije na Cetinju - 11 nevinih je stradalo