DA LI ĆE JUTJUB "PROGOVORITI" SRPSKI? Mnogi korisnici već primećuju promene

Novosti onlajn

05. 05. 2021. u 13:49

NEKI korisnici popularne video platforme već su počeli da viđaju nove opcije za prevođnje, i na desktop računarima, i na mobilnoj aplikaciji

ДА ЛИ ЋЕ ЈУТЈУБ ПРОГОВОРИТИ СРПСКИ? Многи корисници већ примећују промене

FOTO: Depositphotos

Gugl, u poslednje vreme, radi na unapređivanju svojih tehnika prevođenja između nekih različitih jezika. Popularni Gugl translejt je sve bolji, a deo tih napora bi uskoro mogao da postane vidljiv i na Jutjubu.

Neki korisnici popularne video platforme već su počeli da viđaju nove opcije za prevođnje, kako na desktop računarima, tako i na mobilnoj aplikaciji. Nova opcija je još uvek u eksperimentalnoj fazi, pa velika većina korisnika neće moći da je vidi ni u opcijama, niti kao deo nekog aktuelnog ažuriranja.

Reč je o automatskom prevođenju zvuka i ispisivaju prevoda u titlovima ispod videa. Sajt Android Police je od svojih dojavljivača saznao da je opcija u fazi tesiranja ponuđena samo za prevod sa engleskog na portugalski i turski jezik. Sistem, takođe, automatski prevodi druge ispise na filmu i dodatne opise.

Činjenica je da je Jutjub najveća i najpopularnija video platforma na vebu, na kome se nalaze stotine miliona različitih snimaka. Uvođenje automatskog prevođenja bi donelo veliku prednost u korišćenju platforme širom sveta i donelo još mnogo pregleda. Naravno, pod pretpostavkom da Google prethodno kreira veliku bazu precizni bazu jezika, koju će koristiti i Translejt i Jutjub.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!