NAJLEPŠE SLIKE IZ HRAMA SVETOG SAVE: Patrijarh Porfirije služio liturgiju, delila se vaskršnja jaja, a najviše su uživali mališani (FOTO)

Tanjug

02. 05. 2021. u 11:43

U HRAMU Svetog Save u Beogradu, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, patrijarh srpski Porfirije, uz prisustvo vernika, služio je liturigiju koja je završena čitanjem poslanice.

НАЈЛЕПШЕ СЛИКЕ ИЗ ХРАМА СВЕТОГ САВЕ: Патријарх Порфирије служио литургију, делила се васкршња јаја, а највише су уживали малишани (ФОТО)

Foto: Tanjug

Vaskršnja poslanica patrijarha srpskog je tradicionalno pročitana nakon pripreme darova i pričešća sveštenstva i vernika koji su prisustvovali liturgiji.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije u poslanici, koju je pročitao jeromonah Savo Bundalo, pozvao je na bratsku slogu, unutrašnje crkveno, a onda i nacionalno, jezičko i kulturno jedinstvo svih.

Patrijarh je poručio da su misli i molitve SPC ovih dana posvećene svim bolesnima, a naročito inficiranima virusom kovid-19, kao i ka svim lekarima i medicinskom osoblju, koji se, kako je naveo, samopregorno, rizikujući i svoj život, bore da spasu obolele od korone i drugih bolesti.

Poručio je da se Crkva posebno molitveno seća na "napaćenu braću i sestre na Kosovu i Metohiji".

Ovo je prva Vaskršnja liturgija koju partijarh srpski Porfirije od kada je uveden u tron srpskog patrijarha.

Vaskršnjoj liturgiji su prisisutvovali ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024