DA LI DOJILJE TREBA DA SE VAKCINIŠU? Doktorka Gligić dala odgovor na vrlo važno pitanje

Novosti online

15. 04. 2021. u 17:38

VIRUSOLOG dr Ana Gligić kaže da je pasivna imunizacija, odnosno prenošenje antitela sa majke na dete putem mleka, poznata od davnina, te se stoga svim porodiljama savetuje dojenje.

ДА ЛИ ДОЈИЉЕ ТРЕБА ДА СЕ ВАКЦИНИШУ? Докторка Глигић дала одговор на врло важно питање

Foto: Printscreen/TV Prva

Međutim, kada je u pitanju vakcinacija dojilja protiv korona virusa, dr Gligić kaže da je potrebno da prođe još vremena kako bi bili sigurni da je to bezbedno i za majku i za dete.

- Beba putem mleka dobija majčina antitela i zaštićena je dok ne razvije svoj imuni sistem koji može sam da stvara antitela. Što se korona virusa tiče, mi jako kratko vreme živimo sa njim. Proći će još puno vremena dok se ne donesu ispravni zaključci - kaže dr Gligić koja snatra da bi vakcina kineskog proizvođača "Sinofarm" potencijalno mogla biti najbezbednija za dojilje i bebe jer je, kako kaže, najprirodnija.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu