VUČIĆ SAOPŠTIO SJAJNU VEST: Upravo smo prešli broj od tri miliona vakcinisanih građana

Novosti online

15. 04. 2021. u 10:39

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je jutros u Srbiji pređena cifra od 3 miliona datih doza vakcina

ВУЧИЋ САОПШТИО СЈАЈНУ ВЕСТ: Управо смо прешли број од три милиона вакцинисаних грађана

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je trenutno u poseti Institutu za virusologiju i serume "Torlak" i tom prilikom uručiće vakcine AstraZeneka za Republiku Srpsku.

- Za par dana ćemo imati 1.800.000 revakcinisanih građana. Čekamo još kineske vakcine, oko 500.000 doza, to znači za ceo region - izjavio je on posle obilaska Instituta.

Rekao je da mu je čast što može da uruči Dodiku 10.000 doza vakcina AstraZeneka i kako se nada da ćemo od 6 do 10 meseci ovde na Torlaku moći da proizvodimo u punimo vakcine protiv korone.

- Novac ovde u Torlaku se ulagao samo iznutra, sada ćemo se koncentrisati da sredimo i spoljašni izgled, da izlgeda kao apoteka. Biće nestašica vakcina protiv gripa, tako da se nadam da će Torlak moći do kraja godine da proizvede 500.000 doza vakcina protiv gripa - rekao je Vučić i dodao:

- Mnogo novca ćemo ulagati u zdravstvo, to će biti simbol države i to je važnije nekad od topova i tenkova. Što se tiče vakcine za Republiku Srpsku, mi smo uvek tu za njih, i njima na raspolaganju. Uvek ćemo podeliti vakcine sa narodom u Republici Srpskoj. Ponosan sam što smo danas mogli da vidimo kakvi su planovi Torlaka. Odnos Srbije i Srpske su na visokom nivou, prijateljski odnos gradimo i čuvamo - rekao je Vučić i dodao da sutra imaju važan sastanak po pitanju vakcina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!