KONAČNO MANJI BROJEVI U BEOGRADU: Od ukupnog broja zaraženih samo 21 odsto u prestonici - u Nišu i Novom Sadu brojke rastu

Novosti onlajn

07. 04. 2021. u 15:32

U POSLEDNjA 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 15.904 osoba, od kojih je pozitivno 3.615, dok je, nažalost, 42 osoba preminulo.

КОНАЧНО МАЊИ БРОЈЕВИ У БЕОГРАДУ: Од укупног броја заражених само 21 одсто у престоници - у Нишу и Новом Саду бројке расту

Foto: I. Marinković

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima su 267 pacijenta.

Najviše zaraženih i dalje ima u Beogradu, iako je ovaj broj nakon više dana konačno sišao ispod 1000 novih slučajeva na dnevnom nivou, pa je danas u Beogradu zabeleženo 770 novih slučajeva virusa korona.

Na drugom mestu ovog puta je Novi Sad, koji danas beleži najveći skok broja zaraženih u odnosu na juče. Danas je ta brojka 235.

I u Nišu je zabeležen pozitivniji broj - sa 256 na 186.

U ostalim gradovima situacija izgleda ovako:

KRALjEVO  86

PANČEVO  83
SUBOTICA  75
ŠABAC  66
LESKOVAC  66
KRAGUJEVAC  64
ČAČAK  58
ALEKSINAC  57
SMEDEREVO  55
VRANjE  54
KRUŠEVAC  53
NOVI PAZAR  53

Podsetimo, danas poslepodne biće održane konsultacije medicinskog dela Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa i premijerke Srbije Ane Brnabić.

Najpre će razmotriti epidemijsku situaciju, sagledati brojke, a zatim polemisati o tome da li ima prostora da se mere još popuste.

Ono što jedino može da se dogodi, kako se saznaje, jeste da se učenici vrate u školske klupe, ali i o tome se "razmišlja" oprezno.

U ponedeljak su stupile na snagu nove, malo opuštenije mere. Naime, posle više od dve nedelje zatvorenih ugostiteljskih objekata i tržnih centara, dozvoljeno je da počnu da rade bašte kafića, ali sa 50 odsto kapaciteta, sobzirom na to da razmak između stolova mora da bude 2 metra, a gosti moraju da nose maske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave