NOVA ODLUKA MINISTARSTVA ZDRAVLJA: Po povratku iz komšijskih zemalja obavezan PCR test

Novosti online

03. 04. 2021. u 23:42

DRŽAVLjANI republike Srbije koji planiraju da otputuju van zemlje tokom praznika, moraju da imaju na umu da ih prilikom povratka čeka i kontrola na korona virus, objavljeno je u novom broju Službenog glasnika.

НОВА ОДЛУКА МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА: По повратку из комшијских земаља обавезан ПЦР тест

Foto: D. Milovanović

Ovu meru je donelo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije na predlog Instituta "Batut".

Odlučeno je da pri povratku iz Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije i Mađarske za državljane Srbije obavezan PCR test.

- U Uputstvu o načinu primene ograničenja ulaska u Republiku Srbiju licima koja dolaze iz država zahvaćenih epidemijom zarazne bolesti COVID-19 dodaje se novi stav 4. koji glasi ... "Lica koja ulaze u Republiku Srbiju iz država iz stava 4. ove tačke, a imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u tim državama, dozvoljen je ulazak u Republiku Srbiju pod uslovom da u roku od 48 časova od časa prelaska državne granice dostave teritorijalno nadežnom zavodu za javno zdravlje negativan RT-PCR test ili antigen test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, izdat od strane referentne laboratorije Republike Srbije.

Ovo uputstvo stupa na snagu danom objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije”, a to je bilo juče, na 2. april.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu