SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE: Danas stižu prve vakcine iz sistema Kovaks

Tanjug

02. 04. 2021. u 07:54

AVION sa vakcinama proizvođača AstraZeneka na aerodrom "Nikola Tesla" trebalo bi da sleti oko 20 časova, a dočekaće ga ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Данас стижу прве вакцине из система Ковакс

Foto arhiva

Dočeku će prisustvovati i šef političkog sektora Delegacije EU u Srbiji Dirk Lorenc, zamenik direktora Svetske zdravstvene organizacije Mengistu Abebauehu Asef i direktorka Unicefa u srbiji Dejana Kostadinova.

Srbija bi u prvoj polovini 2021. godine iz mehanizma Kovaks trebalo da dobije 345.600 doza vakcine AstraZeneka, objavljeno je početkom februara u prvoj prognozi Alijanse za vakcine Gavi.

Kovaks sistem uspostavljen je da bi vakcine bile ravnomerno dostupne svim zemljama, posebno siromašnim, a Svetska zdravstvena organizacija planira da do kraja 2021. godine iz tog programa vakciniše 20 odsto svetskog stanovništva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!