UVEK SMO IMALI VELIKE POGLAVARE SPC: Predsednik o odnosu sa pokojnim patrijarhom Irinejem i završetku Hrama Svetog Save

Novosti online

29. 03. 2021. u 23:47

GOSTUJUĆI kod Marića u emisiji “Ćirilica”, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomenuo je i patrijarha Irineja, koji je preminuo prošle godine od posledica virusa korona.

УВЕК СМО ИМАЛИ ВЕЛИКЕ ПОГЛАВАРЕ СПЦ: Председник о односу са покојним патријархом Иринејем и завршетку Храма Светог Саве

Foto: P. Milošević

On je kazao da je patrijarh Irinej želeo da ga zaštiti i da je uvek od Rusa tražio više para za hram nego od naše države.

- Mislim da me je posebno poštovao na neki način. Želeo sam da završimo Hram Svetog Save. Pitao sam ga jednom zašto ne završimo Hram Svetog Save. I on kaže da Srbija nema dovoljno para. Hteo je Putina da pita. I kada smo isplatili deset miliona, on više nije hteo da traži, a ja sam rekao da ćemo dati dok se ne završi sve. On je bio veliki čovek - rekao je Vučić.

S tim u vezi je Vučić konstatovao da je Srbija imala božiju promisao sa izborom patrijarha, kako Pavla, Irineja, tako i sada sa Porfirijem.

On je istakao je večeras da je Srbija ozbiljnim reformama, radom, uspela da obezbedi sredstva kojima je završila hram Svetog Save, podigla spomenik Stefanu Nemanji.

Vučić je dodao i da je ljut kada je video da ljudi, koji kod nas treba da grade, ne mogu da dobiju radne vize.

- „Umesto da izdamo vize u roku od 24 sata, ne razumem da moramu da čekaju desetak i više dana. Nekoga baš briga za to što se gradi i kažu „šta će nama sada ti Turci, Kinezi... Ta birokratija me ne zanima, ne podnosim je - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna