OGROMNE GUŽVE NA SAJMU: Počela vakcinacija stranih državljana, privrednici iz regiona došli po cepivo u Beograd (FOTO/VIDEO)

Tanjug

27. 03. 2021. u 11:48

U SRBIJI je danas počela vakcinacija privrednika iz regiona, za koje je Privredna komora Srbije obezbedila 10.000 vakcina.

ОГРОМНЕ ГУЖВЕ НА САЈМУ: Почела вакцинација страних држављана, привредници из региона дошли по цепиво у Београд (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V.Danilov

Oko 7.500 privrednika iz ekonomija regiona Zapadnog Balkana prijavilo se za vakcinaciju ovog vikenda u Srbiji koja je obezbeđenja preko regionalnog Komorskog investicionog foruma u saradnji sa Vladom Srbije.

Predsednik Privredne komore Srbije i Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Marko Čadež istakao je da je vakcinisanje privrednika regiona važno jer su oni u poslovanju upućeni jedni na druge i dosta putuju.

Obraćajući se ispred Belexpo centra u Beogradu, on je rekao kako su privrdnici svesni da niko u regionu nije ostrvo i da to ne može ni da se bude i naveo da oko 12.000 privrednih subjekata iz Srbije sarađuje sa kolegama u regionu.

Među prijavljenima za vikend vakcinaciju, koja se pored dva mesta u Beogradu, odvija i u Nišu, najviše je privrednika iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Albanije.

Čadež je rekao da ima i privrednika sa Kosova iako je predsednik tamošnje privredne komore odbio poziv da se priključi.

On je istakao da se za par nedelja u Srbiji na poziv PKS vakcinisalo između 4.000 i 5.000 privrednika iz Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)