VUČIĆ PROČITAO IMENA DECE KOJU JE UBIO NATO: Niko nije odgovarao za zločin!

Novosti online

24. 03. 2021. u 21:13

SVEČANOM akademijom u beogradskoj Kombank dvorani večeras se obeležava Dan sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine.

ВУЧИЋ ПРОЧИТАО ИМЕНА ДЕЦЕ КОЈУ ЈЕ УБИО НАТО: Нико није одговарао за злочин!

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije zahvalio je svima što su i večeras svi zajedno i na početku podsetio da su NATO bombe ubijale civile, decu.

- Jedno dete dnevno. To je ona najteža, namučnija i najbolnija brojka NATO agresije iz 1999. godine. Ubijeno, zaustavljeno, bez ikakve svoje krivice, nikakav greh nisu počinili, bez prava na odbranu, i bez prava na pravdu - rekao je Vučić.

On je istakao da za taj zločin niko nije odgovara, i da je nemoguće objasniti to što nam je urađeno te 1999. godine.

- Miljana Milić, petnaest godina, Vladimir Milić, dvanaest godina, Miomir Mladenović, četrnaest godina, Dragan Dimić, tri godine, Julijana Brudar, deset godina, Olivera Maksimović, dvanaest godina, Miroslav Knežević, trinaest godina, Dajana Pavlović, pet godina, Stevan Pavlović, osam godina, Marko Simić, dve godine, Milica Rakić, tri godine, Ivan Ivančić, sedam godina, Marko Ivanović, tri godine... I tako, sedamdeset devet imena, i to ne samo srpskih - rekao je predsednik Srbije.

Kazao je da objasniti to danas, ni 22 godine posle agresije, nije moguće.

- Ostala su samo, kao večni greh, imena - izjavio je predsednik Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (54)

OTEŽANO DISANJE, GLAVOBOLJE, UBRZAN RAD SRCA... Beograđani se žale na brojne tegobe, lekar objasnio o čemu je reč i kako možemo sebi pomoći