METEOROLOG ĐURIĆ NAJAVIO SNEG DO MAJA! Za vikend sledi veliki preokret, a evo kakav će biti početak aprila

Novosti online

23. 03. 2021. u 20:48

OVE godine čuvena Baba Marta pokazala nam se u pravom svetlu, u toku jedne nedelje imamo smenu sva četiri godišnja doba i dok željno iščekujemo lepo vreme, meteorolog Đorđe Đurić izjavio je da nas na planinama čeka sneg sve do maja.

МЕТЕОРОЛОГ ЂУРИЋ НАЈАВИО СНЕГ ДО МАЈА! За викенд следи велики преокрет, а ево какав ће бити почетак априла

Foto: D. Balšić

U "Pulsu Srbije" na Kurir televiziji izneo je detaljnu prognozu za sledeću nedelju.

- Baba Marta nam je pokazala svoje pravo lice, vreme pravo jesenje i zimsko, snega će biti sve do maja meseca na planinama, što je dobra vest za skijaše, dok se u nižim predelima ovih dana očekuje poboljšanje vremena - kaže Đurić.

Što se tiče poboljšanja vremena u nižim predelima, Đurić kaže da je "polako iza nas baba marta, koja će još sutra pokazati svoje pravo lice".

Foto: Printskrin

 

- U nižim predelima biće kiše, susnežice i snega, a na planinama se očekuje novih desetak cm snega. Što se tiče Beograda i Vojvodine, ostaće uglavnom suvo. Već u petak sledi postepena stabilizacija vremena i porast temperature. U petak nas očekuje temperatura u skladu sa kalendarom, biće između 10 i 15 stepeni - ističe Đurić.

Za subotu najavljuje pravo prolećo vreme, biće i 20 do stepeni!

Ipak, prema njegovim rečima, već u nedelju stiže osveženje za pet, šest stepeni i prolazna kiša, na planinama sneg, temperatura između 10 i 15 stepeni.

Početkom sledeće sedimce promenljivo oblačno, umereno toplo, najavljuje Đurić.

Sa prvim danima aprila treba očekivati sunčano i toplo vreme.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024