VAŽNA ODLUKA MINISTARSTVA PROSVETE: Odlaže se probni završni test - evo kada će biti održan!

Novosti online

19. 03. 2021. u 15:54

MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obaveštava da je danas doneta odluka o odlaganju probnog završnog testa za učenike osmog razreda.

ВАЖНА ОДЛУКА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ: Одлаже се пробни завршни тест - ево када ће бити одржан!

Ilustracija Foto Z. Jovanović

Probni završni test, koji je planiran za 26. i 27. mart, odložiće se za petak 9. i subotu 10. aprila 2021. godine, što će biti utvrđeno izmenom Pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu.

Ranije danas Ministarstvo je saopštilo da, što se tiče nižih razreda osnovnih škola, neće biti prelaska na onlajn nastavu od ponedeljka.

- Na sastanku predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i medicinskog dela Kriznog štaba odlučeno je danas da se ipak ostane pri dosadašnjem načinu rada i da mlađi osnovci pohađaju nastavu redovno. Svakako, u pojedinačnim slučajevima, na osnovu odluke lokalnih kriznih štabova, uz saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preko školskih uprava, može se doneti drugačija odluka - navodi Ministarstvo.

Lokalni krizni štabovi tako imaju mogućnost da u sredinama gde broj zaraženih eksponencijalno raste predloži da sve škole pređu na onlajn nastavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!