CIKLON NAM JE DONEO TEMPERATURNI ŠOK: Meteorolozi najavljuju minus, čeka nas i do 15cm snega, a evo kada nas očekuje otopljenje

Novosti online

09. 03. 2021. u 13:16

LEDENI talas večeras bi trebalo da stigne u Srbiju i uz temperature u minusu doneće nam i sneg, čak i u Beogradu! Kiša koja će večeras početi da pada, tokom noći pretvoriće se u sneg, a pokrivač koje bi ove padavine mogle da formiraju ide čak i do 15 centimetara!

ЦИКЛОН НАМ ЈЕ ДОНЕО ТЕМПЕРАТУРНИ ШОК: Метеоролози најављују минус, чека нас и до 15цм снега, а ево када нас очекује отопљење

Foto: D. Balšić

Tako ćemo se već večeras uveriti da smo se rano poradovali lepom vremenu.

Na jugu i jugozapadu zemlje posle podne će padati kiša, a odatle će se proširiti i na ostale krajeve, izuzev Vojvodine, gde će sve vreme biti suvo.

Sa juga će ovakvo vreme u toku noći stići i u prestonicu. Kiša će večeras i sutra ujutru preći u susnežicu i sneg.

U nižim predelima očekuje se manja količina dok se u brdsko-planinskim procenjuje da bi snežni pokrivač mogao da dostigne 10 do 15 centimetara.

Rast pokrivača očekuje nas sutra pre podne od 5 do 10 santimetara, a na jugoistoku, jugu u istoku zemlje i do 15 cm, lokalno i više.

Meteorolog Đorđe Đurić objasnio je da iza ledenog talasa koji je prad nama zapravo stoji ciklon koji će povući eoma hladnu vazdušnu masu sa severoistoka dalje prema jugu preko našeg područja.

 

Narednih dana Baba Marta, ponegde i sneg. Za vikend oko 15°C Srbija je i jutros bila u ''minusu''. Minimalna jutarnja...

Posted by Djordje Djuric on Ponedeljak, 08. mart 2021.

- Tokom utorka i srede preko južnih predela Italije i južnog dela Jadrana premeštaće se plitak ciklon, koji će se premeštati dalje na istok, dok se sa severa i severoistoka očekuje uticaj snažnog anticiklona. Ovaj ciklon doneće obilnije padavine južnim i jugozapadnim predelima Balkana, tako da se obilna kiša i sneg očekuju u Grčkoj, Severnoj Makedoniji, u Albaniji i u Crnoj Gori, a ovaj oblačni sistem sa padavinama sa juga zahvatiće i veći deo Srbije, izuzev krajni sever Srbije, tj. Vojvodinu. Inače, ovaj ciklon povući će i veoma hladnu vazdušnu masu sa severoistoka dalje prena jugu preko našeg područja.

On navodi, međutim, da će već sutra posle podne i uveče doći će do razvedravanja, sneg će postepeno slabiti do konačnog prestanka.

Posle jutranjeg mraza, u četvrtak pretežno sunčano ili umereno oblačno. Maksimalna temperatura tokom dana biće od 6 do 12°C, u Beogradu do 11°C.

U petak umereno oblačno. Na severu jače naoblačenje, krajem dana sa kišom. Za vikend toplije, ali promenljivo oblačno, ponegde sa kišom, a biće uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 13 do 17°C, u Beogradu oko 15°C.- Za vikend će Srbija i naše područje biti pod uticajem snažnog ciklona sa severa i severozapada strujanje, pa će jugozapadno visinsko strujanje doneti i osetno topliju vazdušnu masu sa Medietrana, ali i više oblaka, pa će ponegde biti kiše, pa i prvih prolećnih pljuskova sa grmljavinom - objasnio je Đurić.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024