GENERAL ĐUKIĆ PREBAČEN U BOLNICU: Hrvati pustili koronu u zatvor, nepravedno osuđeni Srbin zaražen

Novosti online

02. 03. 2021. u 11:03

GENERAL JNA Borislav Đukić, koji je nedavno u prvom stepenu osuđen na 10 godina zatvora zbog lažnih navoda da je kriv rušenja brane Peruća 1993. godine, prebačen je iz splitskog zatvora u Klinički bolnički centar Split, javili su hrvatski mediji.

ГЕНЕРАЛ ЂУКИЋ ПРЕБАЧЕН У БОЛНИЦУ: Хрвати пустили корону у затвор, неправедно осуђени Србин заражен

Foto: Printskrin

Dalmatinski portal navodi da je general iz zatvora u KBC prebačen juče zbog virusa korona, kao i da je prošle sedmice u zatvoru došlo do naglog širenja zaraze.

Ovaj portal navodi da je pre pet dana pozitivno bilo 30 pritvorenika i službenika, a sada je, prema podacima Ministarstva pravosuđa, pozitivnih čak 56 lica, od čega 41 pritvorenik.

- Jedna osoba lišena slobode hospitalizovana je u spoljnoj bolnici. Hospitalizacija je moguće povezana s pozitivnim testom na bolest kovid 19 - odgovorili su iz Ministarstva pravosuđa na pitanje zbog čega je Đukić prebačen u bolnicu.

Đukić se u splitskom zatvoru nalazi od 2016. godine. Na prvom suđenju za Peruću osuđen je na devet godina zatvora. Na ponovljenom suđenju dobio je godinu dana zatvora više.

General Đukić se već nekoliko godina nalazi u splitskom zatvoru i sudi mu se u Hrvatskoj za navodni ratni zločin i "miniranje brane Peruća", iako u tom trenutku nije ni bio na tom mestu, niti je imao ovlašćenja da tako nešto naredi!

Generalu Đukiću je onemogućeno da se brani, čak mu Hrvati nisu omogućili ni kopiranje preobimne dokumentacije optužbe bez naknade.

Hrvatski sud, po ugledu na njemu bratski Haški tribunal, koristi svedočenje jednog zaštićenog svedoka, a celo njegovo svedočenje je misterija za javnost.

Jedino što je poznato, jeste da se iz završnih reči može videti da je pomenuti svedok svedočio nepovezano i da se radi o lažnom svedoku.

General ima 73 godine i boluje od dijabetesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!