ŠTA SE DEŠAVA KADA SKENIRATE KOD NA POTVRDI O VAKCINACIJI? Građani Srbije dobijaju i elektronski sertifikat o imunizaciji na Kovid 19 (FOTO)

Novosti online

26. 02. 2021. u 20:56

SVAKI građanin Srbije koji je primio obe doze vakcine protiv virusa korona, nakon primanja druge doze dobija pismenu potvrdu o vakciniji koju izdaje Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

ШТА СЕ ДЕШАВА КАДА СКЕНИРАТЕ КОД НА ПОТВРДИ О ВАКЦИНАЦИЈИ? Грађани Србије добијају и електронски сертификат о имунизацији на Ковид 19 (ФОТО)

Foto: Printskrin

Potvrda je dvojezična, na srpskom i engleskom jeziku i sadrži sledeće podatke: Ime i prezime, datum rođenja, pol, JMBG, Datum davanja i broj serije prve doze vakcine, datum davanja i broj serije druge doze vakcine, zdravstvenu ustanovu u kojoj je izvršena vakcinacija i naziv vakcine.

Pored ovih detaljnih informacija, na potvrdi se nalazi i QR kod koji sadrži internet adresu RFZO. Kada se kod skenira mobilnim telefonom, dobija se opcija preusmeravanja na sajt RFZO na kom se prikaže validacija dokumenta. To u praksi izgleda ovako:

Foto: Printskrin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!