NOVI PROJEKAT ZA SREDNJE ŠKOLE: Važno za sve učenike trećeg i četvrtog razreda

Lj.B.

09. 02. 2021. u 15:19

MINISTARSTVO odbrane u saradnji sa Ministarstvom prosvete realizuje važan projekat - nastavu za fakultativni predmet "Osnove sistema odbrane Republike Srbije" koja će učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola biti dostupna i u onlajn formatu.

НОВИ ПРОЈЕКАТ ЗА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ: Важно за све ученике трећег и четвртог разреда

foto D. Milovanović

Savetnica ministra odbrane Dunja Simić naglasila je da je važno da učenici završnih razreda srednjih škola znaju osnovne stvari o odbrani naše zemlje.

- Cilj je naučiti ih o osnovnim stvarima o našoj vojsci, o tome kako ona funkcioniše, kako je organizovana, ali ne samo to, već i važnim stvarima koje se tiču tradicije i istorije naše vojske - rekla je ona.

Potpukovnik Milan Krsmanović iz Uprave za obaveze odbrane Ministarstva odbrane objasnio je da je nastava fakultativnog tipa, održava se na četiri časa odeljenskih starešina i sastoji se od 11 tema, gde je 10 tema obrađeno teorijski, a jedna tema je praktična.

- Direktori srednjih škola mogu da upute jedan kratak zahtev našem teritorijalnom organu i obrate se za pomoć. U tom slučaju, neko u uniformi iz našeg teritorijalnog organa odlazi u školu i tamo pomaže razrednim starešinama da izvedu nastavu - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)