KRILA KORONU? Komisija "Narodnog fronta" utvrđuje da li je dr Snežana Rakić zaražena došla na posao, doktorka tvrdi da nikoga nije ugrozila

B. R.

04. 02. 2021. u 08:00

PROFESORKA dr Snežana Rakić u sredu je provela prvi dan na novom radnom mestu - lekar na odeljenju ultrazvuka, gde je raspoređena posle smene sa mesta načelnika porodilišta GAK "Narodni Front", privremenog udaljavanja sa posla na sedam dana i pokretanja disciplinskog postupka "zato što je dok je imala koronu dolazila na posao i time ugrozila zdravlje kolega, pacijenata i beba".

КРИЛА КОРОНУ? Комисија Народног фронта утврђује да ли је др Снежана Ракић заражена дошла на посао, докторка тврди да никога није угрозила

Dr Snežana Rakić / Foto A. Stanković

U Upravi bolnice kažu da se o ovom slučaju do daljeg neće oglašavati. Da se protiv nje vodi disciplinski postupak potvrdio je u sredu Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, a Rakićeva je, za "Novosti", rekla da nije bila bolesna od kovida, i da nijedan od dva PCR testa izdata u "Narodnom frontu" nisu bila validna. Ona tvrdi da je pozadina njene smene nešto drugo.

- U zdravstvu nema politike, ni opozicije, za sve važe isti uslovi i kriterijumi - rekao je Đerlek povodom događanja u "Narodnom frontu". - Osnovni cilj je da vodimo brigu o pacijentima i da ih lečimo. Prof. Rakić je sa pozitivnim rezultatom došla na posao i sada je to stvar uprave te zdravstvene ustanove. Pokrenut je disciplinski postupak i odlučiće šta s tim u vezi dalje.

Prof. Rakić kaže da se iz regiona u Srbiju vratila 11. januara, i da je, iz kućnog karantina, sutradan otišla u "Narodni front" da uradi PCR test:

- Jesam, možda, napravila propust što sam otišla na testiranje u bolnicu u kojoj radim, možda i pod utiskom što mi je takva mogućnost sugerisana i na granici - priča prof. Snežana Rakić. - Direktor bolnice je obavestio sanitarnog inspektora da sam prekršila karantin i pokrenuo disciplinski postupak. Izdata su mi dva rezultata PCR testa. Na jednom je bio pogrešan matični broj, a na drugom godina rođenja, ali sam i sa takvim rezultatom otišla 15 dana u izolaciju. Kada sam nakon toga došla u bolnicu, sačekala me je odluka direktora da me na sedam dana udaljava sa posla i da me smenjuje. Rekao mi je da je na njega vršen pritisak da tako postupi jer sam podržala pokret "1 od pet miliona".

Ona dodaje i da je protiv direktora bolnice dr Željka Mikovića podnela prijavu.

TESTIRANE KOLEGE I KONTAKTI

SNEŽANA Rakić kaže da su u "Narodnom Frontu", u međuvremenu, testirani svi koji su sa njom bili u kontaktu kada je dolazila da se testira. Niko od njih, navodi, nije bio ni pozitivan, ni bolestan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!