JUNAK S KOŠARA: Zoran Veselić 22 godine posle smrti biće sahranjen u rodnom Laćarku

Novosti online

02. 02. 2021. u 17:54

POSMRTNI ostaci Zorana Veselića (1972-1999.), vojnika poginulog na Košarama 1999. biće, posle skoro 22 godine, sutra preuzeti u Prištini i u petak sahranjeni u rodnom Laćarku kod Sremske Mitrovice.

ЈУНАК С КОШАРА: Зоран Веселић 22 године после смрти биће сахрањен у родном Лаћарку

Foto: Novosti

Veljko Odalović, predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije preuzeće sutra u 10 sati na Institutu za sudsku medicinu u Prištini telo Veselića, koji je bio dobrovoljac u regulanim jedinicama VJ.

- Veselić je poginuo 19. aprila sa dva saborca u mestu Maja glava na Košarama. Posmrtni ostaci, koji su pronađeni prošle godine, u novembru 2020. su identifikovani i ovo je prva primopredaja tela u Prištini od septembra 2019, kada smo preuzeli posmrtne ostatke sedam osoba mučki ubijenih u bunkeru u Đakovici.

Tada smo našli posmrtne ostatke porodice Šutaković - roditelja i tri maloletna muška deteta, kao i bračnog para Petrović. Tražimo još šest tela vojnika s Košara imako neke informacije o mogućim mestimagde počivaju, predali smo ih u Prištini - kaže za Kurir Odalović.

Posmrtne ostatke Zorana, koji je rođen 12. februara 1972. u Sremskoj Mitrovici i sa 27 poginuo na Košarama, sutra će u Laćarku dočekati i potom sahraniti ujak jer je ova porodica imala strašnu sudbinu. Godinu dana posle Zoranove smrti preminuo je njegov otac, a pre de godine i majka, pa nisu dočekali bar sinu na grob da odu. Brat je trenutno na izdržavanju zatvorske kazne.

- Zoran će biti sahranjen uz vojne počasti u Laćarku - navodi Odalović.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (8)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024