LEDENA KIŠA STIŽE U SRBIJU: RHMZ izdao hitno upozorenje - Na ovih 11 reka vodostaji će sutra biti u porastu

Tanjug

31. 01. 2021. u 15:11

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će tokom sutrašnjeg dana vodostaji na pojedinim rekama biti u porastu i da će dostići i prevazići redovnu odbranu od poplava.

ЛЕДЕНА КИША СТИЖЕ У СРБИЈУ: РХМЗ издао хитно упозорење - На ових 11 река водостаји ће сутра бити у порасту

Foto: A. Stevanović

Tokom 1. februara vodostaji na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama, na Ibru, na donjem toku Južne Morave, Toplici, Jablanici, Veternici i Pustoj će biti u porastu i kretaće se iznad granica redovne odbrane od poplava. Tokom 1. i 2. februara vodostaji na Belom i Crnom Timoku će biti u manjem porastu sa približavanjem granicama redovne odbrane od poplava. Vodostaji na Savi kod Šapca i na Tamišu kod Jaše Tomić će 1. i 2. februara prevazići granicu redovne odbrane od poplava.

Foto: Printscreen/RHMZ

Kako su za danas najavili meteorolozi, naoblačenje sa kišom koje je zahvatilo severne i zapadne predele, tokom prepodneva proširilo se i na ostale krajeve Srbije. Na planinama će padati sneg.

U nižim predelima severne i zapadne Srbije, danas tokom dana i sutra ujutru i pre podne, usled osetnog pada temperature, kiša će ponegde preći u susnežicu i sneg, a lokalno se može i lediti pri tlu.

U Vojvodini ledena kiša

U dodatnom upozorenju RHMZ navodi se da će u ponedeljak na području Vojvodine padati kiša koja će se lokalno lediti pri tlu, sa najvećom verovatnoćom u Bačkoj i Sremu.

"Putevi Srbije" savetuju učesnicima u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, posebno u uslovima kada pada ledena kiša.

Vozačima se savetuje da poštuju ograničenja brzine i da voze pažljivo, kao i da koriste zimske pneumatike i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu