JAČA ANTICIKLON NAD SRBIJOM: Srpski meteorolog otkrio šta nas čeka u februaru i kada će zima biti gotova!

Novosti online

28. 01. 2021. u 07:51

DANAS ujutro biće hladno uz pojavu mraza od -7 do -3 stepena, na planinama i do -15 stepeni. Tokom dana više sunca nego juče, ali i dalje prohladno i uglavnom suvo vreme. Vetar slab, a dnevni maksimum od 2 do 6 stepeni.

ЈАЧА АНТИЦИКЛОН НАД СРБИЈОМ: Српски метеоролог открио шта нас чека у фебруару и када ће зима бити готова!

Foto: D. Balšić

Od petka preko našeg regiona počinje strujanje osetno toplijeg, ali i vlažnog vazduha sa jugozapada te će u noći ka petku i u petak pre podne uz naoblačenje biti prolaznih padavina, uglavnom kiše, ali ponegde prvo može biti i snega, posebno na planinama, a u nizijama i ledene kiše. Brzo će otopliti tako da ukoliko i bude pojave ledene kiše, ona će trajati samo koji sat i već se u petak očekuje pretežno sunčano vreme maksimum ide i na oko 10 stepeni.

Za vikend će biti dosta padavina. U subotu relativno toplo uz prolazno naoblačenje sa kišom, dok se sneg očekuje samo preko 1100mnv. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar. Tokom jutra bez mraza, a dnevni maksimum do 6 do 14 stepeni. Drugog dana vikenda prolazno zahlađenje uz kišu i spuštanje snežne granice na oko 600mnv, dok bi na kratko snežna granica mogla da se spusti i na nivo nizija te bi tada na kratko vlažnog snega bilo i tamo, ali akumulacije svakako ne bi bilo. U ponedeljak razvedravanje. 

Planine će dobiti nešto snega, ali ni tamo neće biti velike akumulacije, obzirom da će sistem već u nedelju uveče napuštati naš region. 

Početkom februara nad nama se simulira jačanje anticiklona, dok će nad zapadom i jugozpadom Evrope doći do pogoršanja. U takvim uslovima ka nama bi iz severne Afrike preko Mediterana doticao veoma topao vazduh tako da bi maksimumi bili znatno iznad proseka i mogli bi dostizati i oko 16 stepeni, posebno tamo gde sunce bude sijalo ceo dan.

ECMWF  daje signal da je zima sve samo ne gotova, objasnio je meteorolog Marko Čubrilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu